Boligsælgere venter med tilstandsrapporten

10. sep 2008
Flere og flere boligsælgere venter med at få lavet en tilstandsrapport af deres hus, til der er en seriøs køber.
En tilstandsrapport er kun gyldig i seks måneder, fra den er lavet, og mange boligejere oplever nu, at de ikke kan nå at sælge inden for et halvt år.

Derfor venter flere boligsælgere med at få lavet tilstandsrapporten, viser en rundringning til flere ejendomsmæglerkæder, som Nyhedsbureauet Newspaq har foretaget.

"Mange kunder venter med at lave tilstandsrapporten, til der er en køber. Og det er ikke en hensigtsmæssig måde at gøre det på, da køberen ikke kan se en rapport, når han træder ind ad døren. Det gør det sværere at få en smidig handel," siger kommunikationschef hos Danmarks største ejendomsmæglerkæde, EDC, Jan Normann til Nyhedsbureauet Newspaq.

En tilstandsrapport koster mellem 5.000 og 9.000 kr. alt efter boligens alder og størrelse. Så for at spare penge, venter hussælgerne med at bestille rapporten, til der er en reel køber.

Det er især boligsælgere i Hovedstadsområdet, på Sjælland og i Østjylland, der bliver ramt af problemet med lange liggetider og derfor risikere, at skulle forny tilstandsrapporten.

"Vi oplever, at flere spørger til det, men vi anbefaler, at sælgere får rapporten lavet, når de sætter boligen til salg, så alle formalier er på plads, når en interesseret køber henvender sig," siger kommunikationschef i Danbolig Jens Meyer til Newspaq.

Det samme gør sig gældende hos Nybolig, der vurderer, at omkring 3.500 boligsælgere lige nu skal forny tilstandsrapporten, hvilket løber op i omkring 24 mio. kr. Derfor ønsker ejendomsmæglerkæderne også, at gyldighedsperioden sættes op til et år.

"Der har fra politisk side været lagt op til, at gyldigheden for tilstandsrapporter skal forlænges fra et halvt år til et år. Dette er dog endnu ikke gennemført," siger kommunikationschef fra Danbolig fra Eva Nørgaard Petersen til Nyhedsbureauet Newspaq.
/Newspaq/
faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her