Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) mødes mandag med direktør i Blackstone. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Minister mødes med direktør for omstridt firma

7. okt 2019
Mandag eftermiddag mødes boligminister Kaare Dybvad Bek (S) med direktør i den amerikanske kapitalfond Blackstone.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) mødes mandag eftermiddag med direktøren for den amerikanske kapitalfond Blackstones London-kontor, James Seppala.

Mødet, der gik i gang klokken 12:30, foregår i Boligministeriet.

Forinden skrev ministeren en opdatering på Facebook, hvor han opfordrede borgere til at komme med spørgsmål, som han ville stille videre til direktøren for den omstridte kapitalfond. 

- Måske har du et konkret spørgsmål, en kommentar eller en generel holdning til boligmarkedet, som du synes, det kunne være sundt for Blackstone at høre om? Alle input er velkomne, men det skal selvfølgelig være skrevet i et ordentlig og sobert sprog, skriver Kaare Dybvad Bek (S).

Kære alle - jeg har brug for jeres hjælp! 🙏 Direktøren for den amerikanske kapitalfond Blackstone har skrevet til mig...

Posted by Kaare Dybvad Bek on Friday, October 4, 2019

Flere af spørgsmålene i ministerens kommentarfelt går på, hvordan der sikres boliger i København til borgere med almindelige indkomster, og hvorfor kapitalfonden vælger at renovere ejendommene, når der ikke er behov for renovering. Derudover spørges der hvordan kapitalfondens formål med at tjene penge til investorerne gavner lejerne i ejendommene.

Marie Westh, der er beboerrepræsentant på Nørre Farigmagsgade 62 i Indre København, er skeptisk omkring mandagens møde:

- Jeg er meget i tvivl om deres egentlige intentioner, da de blankt har afvist at lytte til den offentlige mening om Holckenhus, siger Marie Westh med henvisning til en sag, hvor kapitalfonden renoverede ejendommen Holckenhus til forargelse blandt ejendommens beboere.

I fredags kom det frem, at ejendomsselskabet 360 North, der er ejet af den amerikanske kapitalfond Blackstone, ophæver en omstridt købsaftale om ejendomme på Frederiksberg.

Købet drejede sig om ejendommene Den Sønderjyske By og Svalegården, og annulleringen skete i kølvandet på måneders massiv modstand fra beboerne.

Simon Aggesen fra De Konservative er borgmester i Frederiksberg Kommune, og han tog med tilfredshed nyheden til efterretning:

- Det er ene og alene parternes beslutning, som Frederiksberg Kommune ikke har indflydelse på, siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

Tilbage i december 2018 indgik boligfonden en aftale med 360 North om at købe ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus på Frederiksberg. 

Peter Bangs Hus benyttede muligheden til at købe ejendommen som andelsbolig.

Bagefter opstod der dog en retlig tvist mellem boligfonden og flere lejere i Den Sønderjyske By. Det har hverken 360 North eller Blackstone part i.

Tvisten handlede om, hvorvidt et gammelt skøde fra 1932 betød, at ejendommene skal sælges til den oprindelige værdi.

- Det er helt afgørende for fonden at få afklaret, hvorvidt Frederiksberg Boligfonds ejendomme er det værd, der står på skødet fra 1932 eller salgsprisen i dag, sagde Flemming Brank, der er formand for Frederiksberg Boligfond, til Ritzau.