Boliger til salg slår rekord

10. okt 2008
Der er forsat rekordmange boliger til salg nemlig hele 64.796, hvilket er 18 pct. flere end sidste måned.

Det viser helt nye tal for fra Realkreditrådet. Det er især antallet af parcel- og sommerhuse, der er blevet udbudt flere af, hvorimod tendensen med færre ejerlejligheder til salg fortsætter.

De færre ejerlejligheder til salg er dog ikke ubetinget en god nyhed, idet nyheden sandsynligvis dækker over, at flere og flere opgiver at sælge deres ejerlejligheder, siger cheføkonom i BRFkredit Ulrikke Ekelund i en kommentar til tallene.

Generelt viser statistikken, at det tager længere tid at sælge boliger for tiden. Således er den gennemsnitlige liggetid for et parcelhus på over et halvt år, helt præcis 194 dage.

For ejerlejlighederne er liggetiden endnu længere, nemlig 216 dage, og for sommerhuse er den 279 dage.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Da de 194 dage er en gennemsnitlig størrelse, er det nemlig også nogen, der må vente meget længere, før en køber kommer forbi. Derfor er et vigtigt råd til boligsælgerne også at stille en realistisk pris, idet man i et faldende marked ellers hele tiden vil være bagefter, og det vil så tage længere tid at sælge boligen," siger Ulrikke Ekelund.

Ifølge Ulrikke Ekelund er der ikke noget at sige til, at boligmarkedet er bremset op. Siden slutningen af 2005 er renten blevet forhøjet hele 13 gange.

"På et lån på en million kr. med afdragsfrihed svarer det til en årlig stigning i ydelsen på hele 28.500 kr. før skat, og efter skat er der tale om 18.810. kr. Det skal jo alt andet lige give anledning til en opbremsning," siger hun.

-Newspaq

faktaboks