Børnevold forværret: Betjentes psyke smadres

11. feb 2014, 07:00
Sager om overgreb mod børn er så tyngende for betjente og anklagere, at de risikerer, at blive syge.

Betjente og anklagere, der er involveret i modbydelige sager om overgreb mod børn, risikerer at blive så belastede af deres arbejde, at de bliver syge. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Fyns Politi fik således en rød smiley fra Arbejdstilsynet i november, fordi der ikke var gjort nok, for at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø. En rød smiley betyder, at en virksomhed har fået et forbud eller et såkaldt rådgivningspåbud.

Ifølge betjentenes fagforening er børnesagerne blevet grovere og der er kommet flere af dem:

"Mængden af de her sager er stigende, og de bliver bare grimmere og grimmere. Vi synes måske nok, at politiledelsen i lidt for lang tid ikke ville høre på, at der var et problem, men det gør de heldigvis nu," siger Steffen Daugaard, der er formand for Fyns Politiforening til Fyens Stiftstidende.

På Fyn er der eksempler på posttraumatisk stressyndrom blandt betjentene, fordi de har været belastet af de uhyrlige børnesager.

Også chefanklageren på Fyn siger til Fyens Stiftstidende, at man efter Arbejdstilsynets besøg, har fået større fokus på, hvordan børnesagerne påvirker anklagerne.