Børnefamilierne må nøjes med mindre

30. sep 2009
Børnehaverne og skolerne i Rebild kommune vil kunne mærke de strammere budgetter.

Børnehaver med flere børn og færre pædagoger, kortere åbningstider i borgerservice og generelt mindre service til borgerne. Det kan blive konsekvensen for de ca. 30.000 borgere i Rebild Kommune.

”Folk får et større behov for ydelser fra kommunen i 2010, bl.a. fordi der bliver flere gamle og finanskrisen betyder også flere på overførselsindkomster. Samtidig vil for eksempel anbringelser af børn og voksne kræve flere penge,” siger kommunaldirektør Erik Odder.

Kommunen planlægger at spare 20 millioner kroner på serviceudgifterne i 2010. Og Rebild Kommune er langt fra den eneste kommune, der har udsigt til besparelser og fyringer.

En undersøgelse fra FTF viser, at 88 procent af landets kommunaldirektører forventer, at deres kommune får flere udgifter. 86 procent siger, at de er tvunget til besparelser. 75 procent forventer, at de ikke har råd til de stigende udgifter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ansatte er udsatte

I Rebild Kommune betyder det ikke bare dårligere service, men kan også betyde færre ansatte i kommunen.

”Hovedårsagen til besparelserne er selvfølgelig de stigende udgifter. Men det hjælper heller ikke på det, at kommunerne i forvejen har meget stramme rammer. Det er også et problem at der er forskel på de rige og fattige kommuners vilkår,” siger kommunaldirektør Erik Odder.