Børneboss: Uretfærdighed gør mig vred

2. jan 2013, 06:00
Fem skarpe til Henning Pedersen, formand for BUPL.

1) Hvad kan gøre dig vred?

"Det gør jeg hver eneste gang, jeg oplever en uretfærdighed og ikke synes der bliver givet den fornødne anerkendelse af det arbejde, der bliver gjort, eller børn ikke får de bedste vilkår. Når der bliver foretaget nedskæringer, f.eks. så man fjerner en pædagog fra hver institution. Så tænker jeg, at det er sgu da ikke rimeligt, når vi nu har institutioner og de er nødvendige, fordi forældrene skal på arbejde. Så skal det da også være så godt som overhovedet muligt, ikke?"

2) Hvad er en god dag for dig?

"Det er, hvis jeg er ude og møde medlemmer og høre, hvordan medlemmerne oplever deres hverdag. Og høre, hvad der betyder noget i hverdagen. Men det kan også være en god dag på kontoret, hvis vi får truffet nogle beslutninger, der gør, at vi er i stand til at handle efterfølgende, sætte noget i gang og tage nogle initiativer. Jeg kan godt lide den type møder, hvor man træffer nogle beslutninger om at sætte noget i gang."

3) Hvad vil du gerne huskes for?

"Jeg vil gerne huskes for at have være vedholdende i arbejdet for at gøre det bedre at være pædagog. Jeg har insisteret på den respekt for pædagogernes arbejde, og det har jeg holdt ved i alle årene og haft lysten til at stå i spidsen for."

4) Hvad er din største sejr som formand for BUPL?

"Det er, at det ser ud til, at det nu er lykkedes at skabe en forståelse af, hvor vigtigt det er for børn at have nogen gode vilkår i vuggestue og børnehave, og hvad det kan betyde for børns senere liv, at de har det så godt som muligt. Men det er jo ikke noget, jeg har skabt. Det er noget, der er sket mens jeg har stået i spidsen for BUPL, men det er noget, vi har kæmpet målrettet for. Udviklingen er ved at vende, og det synes jeg er en sejr."

5) Hvordan har du ændret BUPL?

"Min opgave var at stabilisere organisationen, så vi faktisk kunne arbejde med det, vi er sat i verden for, nemlig at varetage pædagogernes interesser . Og det er lykkedes. Det synes jeg."