Børnebanden bejler til ledige Skredse

20. nov 2013, 14:30
Efter kommunalvalget bliver to attraktive socialdemokratiske kredse ledige. Det giver muligheder for overløberne i den såkaldte Børnebande fra SF.

Kommunalvalget kan nu åbne porten for, at medlemmerne af den såkaldte børnebande med frafaldne SF'ere kan komme i Folketinget for Socialdemokraterne.

Det drejer sig om Jesper Petersen, Mattias Tesfaye og Thor Möger Pedersen, der kan komme i spil efter, at de socialdemokratiske kredse Fredericia og Brøndby er blevet ledige.

De socialdemokratiske valgkredse står tomme, når Jacob Bjerregaard og Sophie Hæstorp Andersen efter nytår får titler af borgmester for Fredericia og formand for Hovedstadens Regionsråd.

Handler om tillid

Allerede nu bekræfter Jesper Petersen, at han går efter at blive stillet op i Sydjyllands Storkreds, hvorfra han også blev valgt for SF. Men han understreger:

»Det kræver jo, at der er en kreds, hvis medlemmer vil bringe mig på stemmesedlen. Det er en proces, der handler om medlemmernes tillid og støtte, og den slags tager jeg så alvorligt, at nærmere diskussion om det skal tages direkte – ikke via pressen,« siger han.

Kredsformand Søren Larsen fra Fredericia afviser på nuværende tidspunkt enhver udmelding om kredsens kommende folketingskandidat.

»Vi har i Fredericia en énstrenget partiorganisation, der arbejder med både kommunal- og landspolitik. Derfor har vi indtil nu været fuldt optaget af kommunalvalget og givet hinanden håndslag på, at vi end ikke ville spekulere i de baner, før valget var overstået,« siger han.

Tesfaye til Brøndby?

Socialdemokraternes kredsformand i Brøndby-kredsen, Dan Holt Højgaard, bekræfter, at der allerede har været adskillige henvendelser fra interesserede politikere til den ledige Brøndbykreds.

»Der er allerede flere kandidater, der har meldt deres interesse. Brøndby-kredsen er meget attraktiv, fordi den giver et mandat i Folketinget,« siger han.

Kredsen omfatter kommunerne Brøndby, Ishøj og Vallensbæk.

Dan Holt Højgaard vil ikke kommentere hverken Mattias Tesfaye eller andre navne på nuværende tidspunkt. Men allerede nu er det besluttet, at kredsens nye folketingskandidat skal vælges ved en urafstemning blandt medlemmerne i januar eller februar.

Også nuværende folketingsmedlemmer valgt i usikre kredse har vist interesse for især Brøndby-kredsen. Går kredsen til en af dem, starter det en rokade, som åbner nye muligheder for Børnebanden.

Til den hører også tidligere SF-skatteminister Thor Möger Pedersen, som meldte sig ind i Socialdemokraterne i juni.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mattias Tesfaye og Thor Möger Pedersen.