Børn er jo sjældent syge en dag ad gangen

29. jan 2012, 11:30
Det skal trylles, når børnene er syge. Specielt når bedsteforældrene bor langt væk og stadig arbejder.

Der er gang i Oskar og hans storesøster Frida denne aften i Farum. Men de er ikke altid så friske, særligt Oskar har tit været syg.

Det fortæller forældrene Katrine og Kim Bjerrum. De er begge to ansat i private virksomheder - og har kun en barns sygedag.

”Jeg er ret misundelig på, at de offentligt ansatte har to dage. Der er andre fordele ved at arbejde i det private, men to ville da være optimalt. Det kunne vi virkeligt godt bruge,” siger Katrine Bjerrum.

Hun er uddannet farmaceut og arbejder med kvalitetssikring hos Novo Nordisk, mens hendes mand Kim Bjerrum er softwareingeniør og arbejder hos IT-virksomheden Visiopharm.

Skiftes til at passe

De skiftes, så vidt muligt til at tage barns første sygedag. Samtidig de har begge to gode muligheder for at flexe og kan lave noget af deres arbejde derhjemme. Til gengæld bor deres forældre på Fyn og arbejder stadig.

Så der er ikke nogen at ringe til, når et af børnene har det skidt.

”Mange af mine kollegaer har jo forældre, der gerne vil passe, når deres børn er syge. Men bortset fra det er vi priviligerede. Vi har flextid og kan arbejde en del hjemme,” siger Katrine Bjerrum.

Sjældent kun én dag

Alligevel giver det store problemer, når børnenes temperatur stiger.

”Børn er jo sjældent kun syge en dag ad gangen. Så hedder det man har en dag til at arrangere pasning. Men hvad er det, man skal arrangere, når der ikke er andre, der kan passe?,” spørger Kim Bjerrum.

Oskar begyndte i institution i januar sidste år. Og så var han ellers syg cirka en uge hver måned frem til sidste sommer.

Flekskonto og forståelse

Det betød, at der skulle trækkes heftigt på flekskonto, hjemmearbejde og ind i mellem feriedage.

Heldigvis har begge deres arbejdspladser forståelse for, at børn bliver syge.

”Jeg har ikke hørt noget overhovedet. Mange af dem, jeg arbejder sammen med, har selv prøvet det og min leder har selv små børn,” siger Katrine Bjerrum.

Kim Bjerrums firma er rimeligt lille, og de kender hinanden godt.

”Det betyder, at der er stor tillid til, at man passer sit arbejde. Men det betyder nok også, at den dårlige samvittighed er endnu større, når man ikke er der,” siger Kim Bjerrum.