Foto: Claus Bech / Scanpix

Strejkende får bod og går i arbejde igen

11. sep 2019
De strejkende bagagehåndterings-folk i Københavns Lufthavn er lige blevet idømt en bod. Næste gang de nedlægger arbejdet, risikerer de at få en fyreseddel. Folkene i lufthavnen har lige genoptaget arbejdet.

De strejkende bagagehåndterings-folk i Københavns Lufthavn er lige blevet idømt en bod. Næste gang de nedlægger arbejdet, risikerer de at få en fyreseddel.

Det skriver A4 Nu. 

LÆS OGSÅ: Truede kollega til at melde sig ind i 3F

De strejkende 'kuffertslæbere' har netop genoptaget arbejdet, oplyser Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup. 

Ifølge A4 Nu's kilder er bagaghåndterings-medarbejderne blevet pålagt en bod for de timer, som de har stejket i dag samt de timer torsdag og fredag i forrige uge, hvor de også strejkede. Boden er 50 kroner pr. time pr. medarbejder. Dertil kommer, at de pågældende ingen løn får for timerne med overenkomst-stridig arbejdsnedlæggelse. 

Dansk Industri har på vegne af arbejdsgiveren SAS Ground Handling (SGH) meldt ud, at man tager forbehold, hvis medlemmerne af Ekspeditionsarbejdernes Klub igen finder på at sætte sig ned og strejke. Det betyder på jævnt dansk, at SGH nu kan fyre folk, hvis de igen strejker. Eneste krav er, at SGH giver en advarsel til de pågældende om, at såfremt de ikke genoptager arbejdet, så bliver de fritstillet. 

Udover en reel risiko for fyring, så vil strejkende SGH-ansatte fra og med i morgen blive idømt en skærpet bod på 80 kroner pr. time, hvis de igen griber til strejkevåbenet. 

Henrik Bay-Clausen fra 3F Kastrup håber, at medlemmerne i Københavns Lufthavne er klar over situationens alvor. Og ærgrer sig over, at "sådan en sag her kan skygge for alt det gode samarbejde, og de gode ting, vi som fagforening går og gør i hverdagen."