JOHN IVERSENS VINGUIDE: Boblende fristelser til weekenden

17. jun 2011
Vi er i boblehumør i denne uge. De første studenter er ved at dukke op i gadebilledet, og vi har fundet fire gode bud på hvad man kan drikke til studenterfesterne.

Vi er i boblehumør i denne uge. De første studenter er ved at dukke op i gadebilledet, og vi har fundet fire gode bud på hvad man kan drikke til studenterfesterne.

Her er både lækre søde mousserende vine, tørre champagne-agtige italienere, og endelig en lyserød spanier med glimt i øjet!

Bobler til en god pris. Det er det, der kendetegner denne uge. Nyd det.

 

***** Ugens bedste køb

Asti,Vallebelbo, Mousserende, Veneto, Italien. 54 kroner flasken. Sigurd Müller Vinhandel. www.smv.dk.

En sød og meget besnærende vin. Søde meloner og æbler i næsen. Det er en klassiker til studenterhue og kransekage, hvis det da overhovedet er til at opdrive.


***** Ugens bedste vin

Berlucchi, ’61, Franciaforta, Mousserende, Italien. 129,95 kroner flasken. Philipson Wine. Nærmesteforhandler: 7022 6888. www.philipsonwine.com

Lavet på 95 procent Chardonnay og bare 5 procent Pinot Noir. Det er ikke Champagne, men det gør ikke noget.

Lombardiet er ikke Italiens vinhjerte. Men når det gælder mousserende vin, så er der virkelig noget atkomme efter. Dejlige bobler, der holder i glasset og masser af æbler og pærer i næsen. Nyd den køligt. Det er Champagne til menneske priser!


***** Prosecco, Vino Spumante, Lunettea, Cavit, Italien. 68,95 kroner flasken. I alle SuperBest butikkerne. Nærmeste forhandler: 3613 0077. www.gobivin.dk

Friske abrikoser, æbler og fine bobler. Lækker vin. Er god til små antipasti retter.


***** Freixenet Cava, Rosado Brut, Penedes, Spanien. 59,95 kroner flasken. AMKA Vin. Forhandles i alle Sparbutikker og i alle Super Best butikker. Nærmeste forhandler: 8641 9600. www.amka.dk

De lyserøde rose champagner vinder frem i øjeblikket. Og Freixenet svigter stort set aldrig.

God vin til god pris.

Og det gælder også denne dejlige mousserende Rose vin fra Spanien.