Killian Alexander-Hoogendoorn blev smidt ud af træningscenter i Holbæk - angiveligt på grund af sine tatoveringer. Foto: Privat

Smidt ud af træningscenter på grund af sit udseende: - Er vi ikke kommet længere?

6. sep 2019
Killan-Alexander og hans kammerat blev smidt ud af et fitnesscenter på grund af deres "hårde ydre".

I en enkelt dag nåede Killian-Alexander Hoogendoorn og hans kammerat Mikkel at være medlem af Sportsbyen Træningscenter i Holbæk. Dagen efter fik de nemlig en besked om, at de ikke var velkomne længere.

”Hej Mikkel og Killian. I meldte jer ind i Sportsbyens Træningscenter i går. Vi har i mellemtiden modtaget flere henvendelser fra bekymrede medlemmer angående jer. Ikke angående jeres opførelse, men udelukkende kommentarer om jeres hårde ydre.”  

LÆS OGSÅ: Minister efter kritik: Klar med nyt krav til udlændinge

Killian-Alexander fortæller, at han har to tatoveringer i ansigtet og en på baghovedet. Han er ikke specielt stor. Det forklarer han til gengæld, at hans kammerat Mikkel er.

Han blev i første omgang vred, da han modtog beskeden fra fitnesscentret. 

Foto: Privat

- Min første tanke var - er vi ikke kommet længere? Altså det er et par tatoveringer i ansigtet. Det er der mange, der får lavet i dag. Hvad bliver det næste? At man kan få folk smidt ud, fordi nogle klager over, at de er for tykke eller bærer tørklæde?, siger Killian-Alexander Hoogendoorn til A4 Nu.

Killian-Alexander Hoogendoorn og Mikkel var vant til at træne i et andet center i byen, men havde brug for lidt afveksling og meldte sig derfor ind i Sportsbyens Træningscenter.

- Der var aldrig nogle problemer der, hvor vi trænede før, så nu vender vi bare tilbage, siger Killian-Alexander, der tidligere har oplevet problemer med sit udseende i forbindelse med at komme ind på natklubber. 

- Man ved jo, at det kan ske, når man får ansigtstatoveringer. Jeg arbejder som klargøringsmand i et bilfirma, så jeg er vant til at se mange kunder hver dag. Og det sker, jeg får reaktioner, men så er det som regel positivt. Det kan være gamle damer, der ser det som en anledning til at fortælle mig, at deres mand var sømand.

Har medlemmer noget at frygte?

- Nej overhovedet ikke. Jeg ved faktisk ikke, om der har været klager, eller om det blot er personalet, der ikke syntes, vi skulle være der. Vi trænede klokken cirka 20 om aftenen, og der var ikke ret mange mennesker, fortæller den 26-årige Killian-Alexander Hoogendoorn.

Ovevældende opmærksomhed

Efter Killian havde fået beskeden på sin telefon, lagde han det på Facebook, hvor opslaget i skrivende stund har 411 delinger og 349 kommentarer.

- Det er helt overvældende at få så meget opmærksomhed og meget opbakning. Jeg er blevet ringet op af flere journalister i dag.

Ronnie Stokholm, der er medejer af Sportsbyens Træningscenter fortæller, at han er ved at skrive en kommentar til Facebook på de reaktioner, der har været.

-  Vi kommer med en udmelding senere. Men jeg kan sige, at deres tatoveringer var irrelevante. Det handlede om deres attitude. Vi havde fået mange klager fra vores andre medlemmer, og det er vi nødt til at reagere på.

Men hvorfor skriver I så, at det handler om deres udseende?

- Det var for at forsøge at skrive det på en pæn måde.

Se beskeden fra Sportsbyens Træningscenter til Killian-Alexander Hoogendoorn herunder: