52-årige Steve Easterbrook nåede at være topchef hos McDonald's fra marts 2015 til han blev fyret for få dage siden. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Blev fyret efter forhold til ansat: Nu får han stort gyldent håndtryk

7. nov 2019, 10:22
McDonald's topchef er blevet fyret efter at have haft et forhold til ansat.

4,2 millioner kroner i kontanter og knap 250 millioner kroner i aktier.

LÆS OGSÅ: Kendt restaurant går konkurs

Så meget har den nu fyrede administrerende direktør i den verdensomspændende fast food-kæde McDonald's Steve Easterbrook fået med sig.

Steve Easterbrook blev fyret, fordi han overtrådte koncernes regler og havde et forhold til en ansat, oplyser McDonald's ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge Ekstra Bladet har McDonald's endnu ikke offentliggjort helt præcist, hvad der er gået forud for fyringen - andet end fyringen, det gyldne håndtryk og posen med aktier for en kvart milliard kroner.

En talsmand fra McDonald's siger dog, at detaljerne i Steve Easterbrooks fratrædelsesgodtgørelse vil blive offentliggjort mandag, skriver TV2.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree vinder i retten: ”Dommen er klar”

I en intern mail skriver Steve Easterbrook blandt andet, at han i lyset af fastfoodkædens værdier er "... enig med bestyrelse om, at det er tid for mig at komme videre".

McDonald's har udnævnt Chris Kempczinski, der senest har været chef for virksomheden i USA, til ny administrerende direktør.

Ifølge det engelske medie The Guardian er også David Fairhust blevet fyret. Han havde titel af "global chief people officer". Den fyring er blevet offentliggjort uden begrundelse.

LÆS OGSÅ: Ansat sparer kommune for en million kroner