Bjergbestiger undsat på dødens bjerg

5. aug 2008
Efter at have kæmpet for sit liv i fire dage og nætter på verdens næsthøjeste bjerg er redningsfolk nået frem til den sidste overlevende efter weekends isskred .

Efter i flere dage at have kæmpet for sit liv blev den 37-årige italienske bjergbestiger Marco Confortola i nat undsat af redningsfolk på verdens næsthøjeste bjerg, K2. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Netop nu befinder han sig sammen med redningsfolkene i 5800 meters højde. Hans tilstand beskrives som alvorlig men ikke livstruende. Han er på stedet blevet behandlet med ilt og mod frostskader.

Med undsætningen er den sidste af de overlevende efter weekendens isskred reddet. Isskredet kostede 11 bjergbestigere livet.

At den 37-årige italiener slap fra ulykken med livet i behold skyldes tilsyneladende en vilje ud over det sædvanlige. I fire dager har han meter for meter og med alvorlige frostskader i benene kæmpet sig ned ad bjerget.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Først da han nåede ned til basen i 5800 meters højde kunne han undsættes af redningsfolk. bjærges af en redningshelikopter.

- Da jeg begyndte nedstigningen befandt jeg mig i 8000 meters højde. Jeg havde ingen kræfter og faldt på et tidspunkt om i sneen. Da jeg vågnede anede jeg ikke, hvor jeg var, fortæller Confortola.

På grund af dårligt vejr har redningsfolkene endnu ikke kunnet forlade basen på bjerget.

faktaboks