Birthe Rønn bøjer sig i udlændingesag

21. aug 2008
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech V bøjer sig for et forslag fra De Konservative om at indføre dokumentationskrav for unionsborgere. Det sker efter et møde torsdag i regeringens koordinationsudvalg.

Først mente hun, at der allerede er rigeligt med dokumentationskrav til EU-unionsborgere, der vil have en ægtefælle fra tredjeverdenslande til Danmark.

Men efter et møde torsdag i regeringens koordinationsudvalg retter integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) sig efter et forslag fra De Konservative om at stramme dokumentationskravene.

Det oplyser ministeren i en pressemeddelelse.

Forslaget fra De Konservative skal forhindre, at ægtefæller - der er rejst ulovligt ind i EU - skal kunne familiesammenføres.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ministeren vil nu tage sagen op med EU-Kommissionen.

- Regeringen vil først og fremmest arbejde for en ændring af EU-opholdsdirektivet, og vil derfor tage kontakt til EU-Kommissionen og de øvrige medlemslande. Der skal igen være mulighed for, at medlemsstaterne kan stille krav om forudgående lovligt ophold i en anden medlemsstat, siger Birthe Rønn Hornbech efter torsdagens møde.

faktaboks