Bingo og discokugle skal frelse ledige

22. nov 2010
Min Akasse har fået nok af det rigide system. Nu printer de hele lovgivningen, der fylder 22.500 sider for at synliggøre et ressourcespild.

I et lille rum i Valby står en printer med et webcam foran sig. Det er fordi, Min A-kasse netop nu printer 2678 dokumenter, der udgør arbejdsløshedslovgingen. Det svarer til 22.500 sider papir.

Det gør de for at synliggøre de regler og cirkulærer, som A-kassen er tvunget til at arbejde under.

"Konsulentafdelingen siger, at det i virkeligheden slet ikke er nok. For vi printer kun de gældende lovgivninger." fortæller Simon Bauer, der er kommunikationschef i Min A-kasse.

Mens printeren kører, kigger ledige med over webcam. Hvis der opstår papirstop eller andre uforudsete ting, kan seerne sms'e ind til en hotline, der straks vil løse problemerne.

Du er for lækker

Mens Avisen.dk er på besøg, tikker der en besked ind, hvor der står, at ham, som fylder papir i printeren er meget lækker. Det griner Simon Bauer lidt af.

"Selv om det er en meget solid printer, så er det jo ikke sikkert, den kan klare presset i de ni til 10 dage, det nok vil tage at printe alle siderne,"siger Simon Bauer.

At printe 22.500 sider er meget papirspild. Derfor har A-kassen betalt 1000 kroner til Plant Et Træ.

Ressourcespild?

"Det er ressourcespild. Men det illustrerer det spild, der er i dette system," siger Simon Bauer.

Ressourcespildet er et råb om hjælp. For det er heller ikke unormalt, at en ledig skal udfylde 50-100 sider for blot at blive betragtet som ledig.

"Det er lidt et nødråb, for selv om vi i A-kassen tjener vores penge på de åndssvage lovgivninger, så er det vores spinkle håb, at politikerne vil få øjnene op for, hvor vanvittigt det her er," fortæller Simon Bauer

Gående grise og banko

I løbet af de næste ni-10 dage, kommer bandet Honey Club til spontant at jamme til cirkulærer på webcam, ligesom der bliver mulighed for at spille blanketbingo og vinde en juleand.

"Vi skal også have kendte ledige til at fylde papir i printeren. Det kan være, at Kenneth Plummer skal afbilledes og live streames her fra kopirummet," siger Simon Bauer.

Han har også købt keyboards, discokugle og en gående gris, der skal gøre printningen underholdende. Du kan følge med her.