Bille August og det sortglaserede tegl

12. feb 2010
I et retssamfund er det vigtigt med lovgivning og klare regler...

I et retssamfund er det vigtigt med lovgivning og klare regler, som vi alle skal efterleve. Store og små. Rige og fattige. Ukendte og kendte.

Men der ligger et ekstra ansvar hos personer, som qua deres position i samfundet har en status, der gør dem til en slags rollemodeller i befolkningen.

Hvad enten du hedder Lars Løkke Rasmussen, Morten Olsen - eller Bille August - må du forvente, at vi følger din gøren og laden. Og jeg kan ikke fortænke lovlydige borgere i at spørge sig selv:

Hvorfor skal jeg ikke hyre underbetalte polske håndværkere til at renovere mit 120 kvm store parcelhus til to millioner kroner, når en mangemillionær som Bille August beskyldes for at gør det, når han får lagt sortglaseret tegl på sin Hellerup-villa til 26 millioner kroner.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hvis man har råd til at betale et tocifret millionbeløb for huset, har man også råd til at give håndværkere ordentlige forhold, når man får lagt taget.

Bille August kan ikke undskylde sig med uklare regler, når ikke kan garantere ordentlig forhold. For reglerne er klare.

Men det handler ikke kun om regler. Det handler også om moral. Og en person som Bille August har ikke kun et juridisk, men også et moralsk ansvar for at rette op på den sag, som nu har kørt i tre måneder.

Han siger, at han ved, hvad hans polske håndværkere tjener. Men han vil ikke fortælle det. Det er ikke i orden. Og det kan hverken en, to eller ti Oscar-statuetter lave om på.