USA 2012: Bill fik 265 mio for 5 timers arbejde

8. jul 2012
Ny direktør kuppet men blev forgyldt for at skride. Han fik fem timer på jobbet og 265 millioner for ulejligheden

To amerikanske energiselskaber blev fusioneret, og det samlede firma Duke/Progress Energi skulle have Bill Johnson som chef efter aftalen. Men den nye bestyrelse besluttede sig for at fyre ham første dag på jobbet.

Den fyrede chef får små 48 millioner kroner i timen som aftrædelse fra jobbet. Det bliver til 265 millioner for en halv dags arbejde, bestående af aftrædelse, en kontant sum, hurtig afvikling af hans aktieoptioner og 150.000 kroner i flytteudgifter, rapporterer Forbes.

The New York Times skriver, at Bill Johnson var chokeret men indgav sin opsigelse efter bestyrelsens ønske.

Dramaet

Bill Johnson var chef for Progress Energy og forhandlede en sammenlægning med Duke Energy, der er USA største holdings selskab i energisektoren.

Sammenlægningen tog halvandet år, og aftalen var klar. Bill Johnson skulle være chef og hans nye partner, Jim Rogers, bestyrelsesformand.

Aftalen holdt fem timer, rapporterer amerikanske erhvervsmedier. Den nye bestyrelse gav Bill Johnson sparket og indsatte Jim Rogers som CEO og bestyrelsesformand.

Amerikanske medier, der er vant til høje honorarer i erhvervslivet, anser begivenheden for bizar.

Den svulmende betaling falder godt i takt med udviklingen for ledere i USA. Deres gennemsnitlige løn er steget 127 gange hurtigere end arbejdernes over de sidste 30 år. Den gennemsnitlige leder for 380 gange højere løn.

USA 2012

Dan Larsen er Avisen.dk's USA-ekspert. Han har i en årrække været USA-korrespondent for danske medier. I den kommende tid vil han følge USA med særlig vægt på fagbevægelsen og valget i 2012.