Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Ny kø på Øresundsbroen

2. jun 2020, 08:57
Den midlertidige grænsekontrol medførte tirsdag morgen kødannelse på Øresundsbroen i retning mod Danmark.

Den første morgen efter pinsedagene var præget af tæt trafik og kødannelse på Øresundsbroen i retning mod Danmark.

Men efter et par timer med kødannelse glider trafikken igen, oplyser selskabet bag Øresundsforbindelsen, Øresundsbron, på Twitter sidst på formiddagen.

Den midlertidige grænsekontrol ved indrejse til Danmark gør på travle dage rejsen over sundet til en mere tidskrævende affære end normalt.

Tirsdag morgen fortalte vagtchefen ved Københavns Politi, at køen på Øresundsbroen var to kilometer lang og forårsaget af tæt trafik kombineret med politiets grænsekontrol.

- Politiet er til stede og forsøger at afvikle kontrollen så hurtigt som muligt, sagde vagtchef Thomas Hjermind kort efter klokken 09.

Forud for weekenden opfordrede Københavns Politi til, at man undgik de mest travle tidsrum på broen, hvis man skulle på pinseferie i Sverige.

I forrige weekend - i forbindelse med Kristi himmelfartsferien - var der til tider seks kilometer kø over broen i retning mod Danmark.

På grund af coronaudbruddet lukkede Danmark sine grænser delvist den 14. marts. Siden har kun danske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse eller et "anerkendelsesværdigt formål" haft tilladelse til at rejse ind i landet.

/ritzau/