20200814020303213_1000
Betjent måtte affyre varselsskud, da der torsdag opstod tumult på en parkeringsplads i Sønderborg. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Betjent affyrer varselsskud

14. aug 2020, 07:24
Efter en episode i Sønderborg, hvor politiet affyrede varselsskud, er to mænd blevet varetægtsfængslet.

Efter en episode, hvor politiet affyrede varselsskud under noget tumult på en parkeringsplads i Sønderborg er to mænd på 36 og 43 år fredag blevet varetægtsfængslet i to uger.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

De er begge sigtet for vold mod tjenestemand, og den 43-årige sigtes også for at have besiddet et våben. En 72-årig mand blev også anholdt og sigtet for vold, men han blev efterfølgende løsladt.

Ifølge JydskeVestkysten, der var til stede ved grundlovsforhørets start, er der tale om to brødre og deres far.

Torsdag aften klokken 20.45 fik politiet en anmeldelse om, at tre personer var blevet truet på livet på parkeringspladsen ved Stenbjergparken. Få minutter efter var en patrulje på stedet, og herefter udviklede situationen sig dramatisk.

Under afhøring af parterne ankom adskillige andre personer, og der "opstod alvorlig tumult, da en gruppe personer rettede deres vrede mod politiet", skrev politiet i en pressemeddelelse tidligere fredag.

- I denne sammenhæng tog en person fat i en betjents tjenestepistol, og betjentens kollega måtte derfor afgive varselsskud skråt op i luften, hvor ingen blev ramt, for at få personen til at lægge våbnet.

Ifølge sigtelsen var det den 43-årige, der tog betjentens pistol. Han var ikke selv til stede ved grundlovsforhøret i Retten i Sønderborg, da han i forbindelse med anholdelsen brækkede sin ankel, skriver JydskeVestkysten.

Også en betjent kom til skade i forbindelse med tumulten og måtte en tur på skadestuen.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så offentligheden er foreløbig afskåret fra at høre de nærmere omstændigheder ved hændelsen, og hvad den 36-årige har forklaret.

Politiet skriver dog på Twitter, at han nægter sig skyldig, men ikke kærede afgørelsen til landsretten. Når hans storebror er frisk nok, får han i et nyt retsmøde mulighed for at afgive sin forklaring for en dommer.

/ritzau/