Landets ledige skal fremover sikres en bedre oplevelse hos jobcentrene, mener beskæftigelsesministeren. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Minister vil sikre ledige værdig behandling

3. feb, 06:00
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) udstikker værdighedsmål i jobcentrenes indsats for at få borgere i arbejde.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil give arbejdsløse borgere en bedre oplevelse i landets jobcentre. Derfor udstikker han nu et nyt såkaldt værdighedsmål i indsatsen for at få arbejdsløse borgere i job, skriver Dagbladet Information.

LÆS OGSÅ: Ansatte rystede - Melder tv-station til politiet

- I første omgang handler det om, at det er en beskæftigelsesmæssig prioritering for mig, at flere mennesker bliver behandlet ordentligt – uanset om man mangler arbejde, eller om man er syg, siger Peter Hummelgaard til Information.

Hvert tredje år formulerer beskæftigelsesministeren en række mål for beskæftigelsesindsatsen i Beskæftigelsesrådet, som foruden ministeriet består af arbejdsgivere, organisationer og kommuner. Det bliver op til rådet at finde ud af, hvordan man opfylder det nye mål om værdighed.

Selv peger Peter Hummelgaard på, at kommunerne skal prioritere den aktive arbejdsmarkedsindsats, blandt andet ved at ansætte flere sagsbehandlere. Han understeger også, at regeringen har sat sig for at lave en kritisk gennemgang af de seneste års reformer. Det første bliver at se på de udskældte ressourceforløb.

Målet møder begejstring i Dansk Socialrådgiverforening, der organiserer nogle af de sagsbehandlere, som står for beskæftigelsesindsatsen i kommunerne.

- Vi kan kun bakke op om at få kommunerne forpligtet til at give udsatte borgere en god og faglig sagsbehandling. Det har været efterspurgt efter rigtig mange års kritik af, hvordan nogle borgere bliver behandlet i jobcentrene, siger formand for Socialrådgiverforeningen, Mads Bilstrup, til Information.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg (S) og formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, understreger, at kommunerne i dag blot "administrerer efter de regler, der er".

Han opfordrer kommuner, hvor sagsbehandlerne ikke kan nå alle deres sager, til at skrue op for indsatsen. Men han påpeger samtidig, at kommunerne står over for hårde prioriteringer mellem blandt andet ældrepleje og daginstitutioner.

- Jeg synes, at man skal bruge de ressourcer, der er nødvendige for at få flere i arbejde. Men det er også min oplevelse, at det prioriteres, siger han og understreger, at det er "åbenlyst, at folk skal behandles med værdighed i jobcentrene".

- Men at staten skal til at lave et mål, det er forfejlet.

LÆS OGSÅ: Pia K. i styrt - "Det gør ondt"