Berygtet kloakrestaurant politianmeldt

2. maj 2011
Mens køkkenet var møgbeskidt og sejlede i kloakvand, fik kunderne at vide, at alt var fint. Restauratør overveje lukning.

Danmarks for tiden vel nok mest uhumske restaurant ligger på det ellers så nydelige Kongens Nytorv i København.

Siden februar har den 25 år gamle Restaurant Bali befundet sig i et veritabelt opgør med fødevarekontrollens folk, der gang på gang har afsløret ganske grelle overtrædelser af basale hygiejneregler.

Møgbeskidt

Stedets omdømme er i forvejen belastet af en episode, som indtraf i 2009 i restauranten, hvor to blev såret i det, som politiet betegnede som et skudopgør i den asiatiske underverden i København.

Læs også: To såret af skud på Kongens Nytorv

Den aktuelle sag mod restauranten begyndte, da fødevarekontrollen i februar under et kontrolbesøg tildelte restauranten en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner, fordi køkkenet var møgbeskidt.

Troede kontrollørerne herefter, at restauratøren havde fået en lærestreg, tog de fejl, skulle det vise sig.

For da de den 14. april dukkede op igen, opdagede de, at køkkengulvet sejlede i kloakvand. Et afløb var defekt og der var fare for gæsternes helbred.

Forbud mod at lave mad

Samtidig skiltede restauranten med en forældet storsmilende smiley ved indgangspartiet.

Der blev udstedt forbud mod at lave mad.

Og da fødevarekontrollørerne kort før påske dukkede op på ny, mistede de tålmodigheden og kontaktede politiet, fordi køkkenet stadig var møgbeskidt.

Og i restaurantens indgangsparti hang der fortsat en glad og gammel smiley.

Hjem fra ferie

Restauratør Chi Hung Chek er vred over, at Avisen.dk beder ham forklare, hvordan det kan gå så galt.

"Jeg er lige kommet hjem fra ferie og lukker restauranten, hvis ingen gider købe den. Skriv, hvad der passer dig," opfordrer Chi Hung Chek og afbryder telefonforbindelsen.