FH's næstformand, Majbrit Berlau, er netop blevet udpeget som medlem af Rådet for Socialt udsatte. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skal være talerør for udsatte: Vi skal passe på dem, der rammes af ulykke eller sygdom

24. jan, 15:02
Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, er i dag blevet udpeget som medlem af Rådet for Socialt Udsatte.

Den socialdemokratiske social- og indenrigsminister, Astrid Krag, har nedsat Rådet for Socialt Udsatte for at sætte nyt lys på den stigende ulighed og for at give de udsatte selv en stærkere stemme. Næstformand i Fagbevægelsen Hovedorganisation (FH), Majbrit Berlau, er blevet udpeget som medlem af rådet.  

LÆS OGSÅ: Frynsegoder - Borgmester blæser på reglerne

- Jeg er meget tilfreds med, at ministeren har givet Rådet til opgave at gentænke rollen som talerør for de mest udsatte. Især glæder det mig, at der fremover bliver endnu større fokus på de udsatte selv og deres organisationer, da de sammen med dygtige praktikere på området vil være et super stærkt team i det sociale arbejde, siger Majbrit Berlau.

Rådet for Socialt Udsatte skal arbejde på en ny måde i forhold til det tidligere råd, der reelt blev nedlagt sidste år. I forbindelse med det nye råd vil der blive oprettet to faste bruger- og praktikerpaneler.  Et panel bestående af brugere og praktikere inden for de forskellige former for udsathed samt et landspanel med repræsentanter fra de lokale udsatteråd, der er nedsat af kommunerne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi oplever i disse år en helt uacceptabel, stigende ulighed.  Derfor er det afgørende, at der kommer større fokus på socialpolitikken. Socialpolitik er også værdipolitik, og i min bog er det en vigtig værdi, at fællesskabet passer på dem, der rammes af uheld, ulykke eller sygdom, siger Majbrit Berlau og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Tidligere direktør og tv-vært fik diagnose - Det er fuldstændig utænkeligt, at jeg møder op

- Med statsministerens nytårstale, blev socialpolitik også storpolitik. Den ambition skal rådet været med til at understøtte og ikke mindst holde regeringen op på, siger Majbrit Berlau.