Bente S: En god dag starter med 117 opkald

4. dec 2012, 12:49
Fem skarpe til Bente Sorgenfrey

1) Kan du blive stresset?

- Jeg kan godt føle mig presset arbejdsmæssigt, men jeg er ikke sådan én, der bliver stresset. Jeg er god til at sige fra og bevare overblikket.

2) Har du nogensinde drømt om at hive stikket ud og flytte på landet?

- Da jeg var ung, tænkte jeg, at jeg skulle have et lille husmandssted og en hest og ride på og nogle får. Det var i hippie-tiden. Jeg blev dog hurtig strømlinet, fordi jeg var politisk aktiv.

3) Gælder der særlige regler for kvindelige ledere?

- Jeg oplever, at mændene har en forståelse med hinanden, og at man skal kæmpe hårdere som kvinde for at blive hørt, Det er tankevækkende at der er så få kvinder i bestyrelser i Danmark. Jeg er ved at hælde til, at man skal indføre kvoter, for det rykker ikke rigtig. Jeg synes, der er mange seje kvinder i fagbevægelsen og i erhvervslivet, men angrebene på kvinder kan virke hårdere, og det kan være, at det er en pris, kvinderne ikke er villig til at betale.

4) Hvad er den største udfordring for det danske samfund?

- Vi skal ud af krisen. Min største bekymring er, at vi render ind i en recession, der varer rigtig længe, og at det lyse sind bliver mere tungsindigt. Det lyse er med til at forløse energi. Hvis vi tynges, har vi for alvor problemer.

5) Hvad er en god dag for dig?

- Dagen i dag har været god. Den starter med, at jeg bliver ringet op af 117 journalister, fordi vi har en historie om ytringsfrihed. Det en god dag, fordi jeg ved, at det optager vores medlemmer. Nu mangler vi bare, at politikerne rykker på det.