- Min anke er, at de i det hele taget politiserer. For jeg er stor fortaler for Kongehuset og synes, det ville være brandærgerligt, hvis det var sådan, at det kun var lige så få, der bakkede op om Kongehuset, som der bakker op om en eller anden given politisk dagsorden, siger Pernille Vermund Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Pernille Vermund om kronprinsparrets arrangementer: "Jeg er bekymret"

26. nov 2019
Frederik og Mary skal passe på med at blive alt for politiske, lyder det fra Nye Borgerliges formand.

PartiKronprins Frederik og kronprinsesse Mary har i flere tilfælde har gjort sig sårbare over for beskyldninger om politisering.

Sådan lyder det nu fra Pernille Vermund i et interview med Berlingske.

LÆS OGSÅ: Niels Hausgaard dropper Black Friday: Jeg bliver hjemme og ser Bagedysten

Kritikken fra Nye Borgerliges formand kommer i kølvandet på en klumme fra filosof Eva Selsing i samme avis for en uge siden. Her skriver Selsing, at kronprinsparret forlader princippet om at afstå fra politik, når de kaster sig ind i kampen for klimaet, eller når Mary er rotektor for et LGTB-pridearrangement.

Og Pernille Vermund har samme anke. Hun frygter, at opbakningen til kongehuset vil falde, hvis befolkningen i stigende grad oplever kronprinsparret som ikke-neutrale. Hun understreger, at hendes anke ikke er, at de politiserer til den ene eller den anden side.

- Min anke er, at de i det hele taget politiserer. For jeg er stor fortaler for kongehuset og synes, det ville være brandærgerligt, hvis det var sådan, at det kun var lige så få, der bakkede op om kongehuset, som der bakker op om en eller anden given politisk dagsorden, siger Pernille Vermund til Berlingske.

Hun fremhæver, at hun er en stor fortaler for kongehuset, men hun mener godt, at hun som politisk engageret kan påtale, når hun mærker, at Kongehusets medlemmer begynder at blive for politiske. Hun fremhæver dronning Margrethe som et godt eksempel på, hvordan man som royal kan formå at holde sig relativ neutral.

- I det lys går kronprinsparret skridtet længere ved at tale klimapolitik, deltage i klimaarrangementer og uddele priser til de her minoritetsgrupper, som jo laver et stykke politisk arbejde i civilsamfundet, siger Pernille Vermund til Berlingske.