Bekymrede verdensledere samles i FN

23. sep 2008
Verdensøkonomien er det altoverskyggende emne på FNs årlige generalforsamling, hvor også konflikten mellem Rusland og Georgien diskuteres.

Når verdens ledere mødes i New York, ventes USA's præsident George Bush under sin sidste optræden for forsamlingen at fokusere på sin redningsplan for landets skrantende finansielle marked.

Det sker senere tirsdag, efter at generalsekretær Ban Ki-moon har budt velkommen. Også Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og Irans Mahmoud Ahmadinejad ventes at tale efterfølgende.

Ifølge BBC's korrespondent er det helt store tema den globale økonomi. Det har fået mange delegationer til at omarrangere deres møder, så de kan fokusere på finanskrisen.

I sin tale ventes George Bush at redegøre for sin regerings plan til 700 milliarder dollar, der skal købe de amerikanske banker og kreditinstitutter fri af gæld.

Blandt de afrikanske ledere diskuteres det, om krisen betyder mindre bistand til kampen mod fattigdom.

Ud over økonomiske spørgsmål skal forholdet mellem Rusland og Vesten diskuteres, ligesom volden i Pakistan og Afghanistan samt situationen i Nordkorea også er på tapetet.

-Newspaq

faktaboks