20191128-185814-3-1920x1920we
Foto: Emmanuel Foudrot/Reuters/Ritzau Scanpix

Bekræftet: Ny cheftræner i FCK

2. nov 2020, 09:02
FCK og Jess Thorup er blevet enige om en fireårig aftale, der gør Thorup til træner frem til sommeren 2024.

Jess Thorup er ansat som ny cheftræner i fodboldklubben FC København på en kontrakt, der udløber i sommeren 2024.

Thorup tiltræder med det samme og er med på træningsbanen mandag, inden han præsenteres officielt ved et pressemøde i Parken klokken 14.

Det oplyser FCK på sin hjemmeside.

- Vi er meget glade for, at Jess har sagt ja til den her opgave og udfordring i FC København, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard til klubbens hjemmeside.

- Han er en fagligt dygtig træner, der også besidder store menneskelige kvaliteter og en solid erfaring, som kan være en stor fordel i en klub som FCK, hvor interessen er stor, siger han.

Thorup indledte sin trænerkarriere i Esbjerg for omkring 15 år siden og har siden været cheftræner i Esbjerg, dansk U21-landstræner, cheftræner i FC Midtjylland, Gent og senest Genk.

- Vi har været meget grundige i vores analyser og rekruttering af Jess, og han har fra første dag været vores foretrukne kandidat.

- Han har bevist sig som toptræner i både Danmark og Belgien og kommer dermed med en sjælden kombination af international erfaring og kapacitet samt stor indsigt i dansk fodbold, Bo Rygaard.

William Kvist, der er midlertidig sportslig leder og sidder med i bestyrelsen i FCK, har tidligere sagt, at man ledte efter en træner med et offensivt udtryk.

Efter fyringen af Ståle Solbakken 10. oktober fortalte både Rygaard og Kvist, at man ledte efter en træner med FCK-dna.

Den udmelding blødte FCK-ledelsen senere op, og Kvist forklarer nu følgende om valget af Thorup.

- Jess er en anerkendt og dybt respekteret træner, der har bevist sig, uanset hvilken klub eller liga han har været træner i.

- Vi ved, at han kender vores spillestil indgående, men at han også har klare tanker og idéer om, hvor vi kan blive endnu bedre og udvikle vores spil.

- Vi har haft en god indflyvning til denne løsning, og vi har både ro i mave og hoved med den her beslutning, siger Kvist til klubbens hjemmeside.

Siden fyringen af Solbakken har Hjalte Bo Nørregaard midlertidigt varetaget jobbet som cheftræner i tre superligakampe. Det har kastet et nederlag til AaB og sejre over AGF og Lyngby af sig.

Thorups debut bliver udekampen mod Avarta i pokalturneringen onsdag, inden FC Midtjylland venter i Superligaen på søndag.

/ritzau/