20140410-190142-A-1920x1080we
Det er særligt i sommerferien, at man skal være på vagt. (Arkivfoto) Foto: Jonas Vandall ørtvig/Ritzau Scanpix

Bank advarer: Pas på!

31. jul 2020, 08:40
Netsvindlerne holder ikke sommerferie. Det får nu Sydbank til at advare kunder om potentielle risici for svindel i sommermånederne.

Antallet af forsøg på svindel i netbank har aldrig være større, end den er i sommermånederne.

Det får nu en af landets største banker, Sydbank, til at advarer kunder om den risiko, der er for at blive udsat for svindel. Det gør de i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at man skal være yderst varsom med at udlevere NemID-oplysninger, også selvom man bliver bedt om det - hvilket sker på mange tjenester i dag.

- Vi kan se et mønster i den digitale svindel. Det er særligt netbankkunder over 70 år, svindlerne går efter, udtaler bankdirektør Bjarne Larsen fra Sydbank i pressemeddelelsen.

Derfor handlede banken også på problemet allerede inden sommerferien, forklarer han videre.

- Allerede inden sommerferien skrev vi derfor til kunderne med et tilbud om, at de selv kunne bestemme en lavere grænse for, hvor meget man kan overføre digitalt via netbanken, for at sikre mod større tab.

Alligevel er det vigtigt for Sydbank at gøre det klart, at det kræver opmærksomhed fra kunderne selv, hvis de vil undgå at blive udsat for netsvindel.

- Når det kommer til at beskytte sig mod svindel i netbanken, er det vigtigt at huske på, at man aldrig nogensinde må udlevere sine NemID oplysninger til nogen som helst. Ikke til Skat, ikke til Nets, ikke til banken, udtaler Bjarne Larsen og slår fast:

- Vi vil aldrig bede om de oplysninger. Følger man det råd, så kan man ikke blive svindlet, så enkelt er det.