Bander skal aflyttes som terrorister

10. okt 2008
Justitsminister Brian Mikkelsen vil give udviddet mulighed for at overvåge personer i rocker og bandemiljøet.

 

Folketinget skal nu afgøre, om de vil godkende ministerens forslag om, at politiet får lettere ved at kunne overvåge flere telefoner, der tilhører den samme person.

Det er allerede i dag muligt over for terrormistænkte.

Forslaget stillede han torsdag eftermiddag, da han var kaldt i samråd i Folketingets Retsudvalg om de mange skyderier mellem rockere og bander.

Ministerens forslag kommer fordi, bandemedlemmerne ofte har flere telefoner og kun i korte perioder.

Forslaget skal derfor være med til at lette politiets arbejde.

Brian Mikkelsens forslag vil højst sandsynlig blive stemt igennem i Folketingssalen. Dansk Folkeparti var nemlig meget skarpe i tonen under samrådet.

Partiet foreslår blandt andet at indføre nul tolerance overfor kriminalitet i storbyerne efter amerikansk forbillede. Det vil betyde, at selv fumlegængere bliver hevet med på stationen.

Brian Mikkelsen var knap så hård i tonen og gjorde det klart, at politiet i øvrigt har de redskaber, der skal til for at håndtere bandekonflikten.

Det viser 3.000 visitationer, 200 beslaglæggelser af våben, og 30 anholdelser ifølge justitsministeren.

"Vi hiver simpelthen forbryderne ud af deres alt for store biler," lød det fra Brian Mikkelsen.

"Samtidig anvender politiet den såkaldte Al Capone-metode, hvor de finder ud af, hvorfor de egentlig har så store biler, hvor kommer pengene fra?"

Brian Mikkelsen peger dog også på vigtigheden af en effektiv forebyggende indsats.

Derfor beder han kommunerne forbedre det såkaldte SSP-samarbejde, der er et samarbejde mellem skolen, de sociale myndigheder og politiet.

/Newspaq/

faktaboks