Bandemedlemmer skal nu arbejde for kontanthjælpen i nyttejob blandt andet ved at hjælpe naturen ved at bygge insekthoteller på Amager Fælled. Personerne på billedet har ikke med den konkrete historie at gøre. Foto: Ritzau Scanpix / Arkivfoto

Bandemedlemmer arbejder nu i nyttejob for kontanthjælp

4. jul 2019
Københavns Kommune sender nu flere ledige bandemedlemmer i nyttejob. De bliver blandt andet sat til at bygge hegn til køer.

At bygge hegn til køer eller insekthoteller er ikke aktiviteter, man normalt forbinder med rockere og bandemedlemmer.

LÆS OGSÅ: Brødre er nu blandt landets rigeste: Så stor er formuen

Ikke desto mindre er det blandt de opgaver, som kontanthjælpsmodtagere med banderelationer nu bliver sat til at udføre for deres ydelse af Københavns Kommune i såkaldte nyttejob. Det skriver Berlingske.

Hovedstaden har nemlig skruet bissen på over for ledige bandemedlemmer, efter at Berlingske i februar måned kunne fortælle, at kontanthjælpsmodtagere med banderelationer i høj grad fik lov at passe sig selv uden at blive aktiveret. Blot ni ud af cirka 130-150 kontanthjælpsmodtagere arbejdede på det tidspunkt for deres ydelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Skal lave insekthoteller

Kommunen har siden ansat fire medarbejdere med fokus på netop borgere med rocker- og banderelationer. Det har ført til, at de ledige bandemedlemmer nu i højere grad bliver sendt ud i nyttejob.

Nu er tallet steget til 58 kontanthjælpsmotagere med banderelationer, som er i aktivering eller nyttejob, blandt andet på Amager Fælled, hvor de skal være med til at hjælpe naturen ved at holde invasive plantearter væk fra naturen, bygge hegn til kvæg og lave insekthoteller.

- Det er et tilfredsstillende første skridt, og jeg glæder jeg mig til at komme videre ad det spor. Jeg ser gerne, at vi kommer højere op i timetal. Så tæt på 37 timer som muligt, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) til Berlingske.