Bamsekæde fallit: Nul løn til 150 ansatte

1. mar 2013, 11:35
Ansatte i Build A Bear fik nul kroner på kontoen i denne måned. Der er indgivet konkursbegæring for den danske del af kæden. Ledelsen opfordrer ansatte til at blive på arbejdet.

150 bamsemedarbejdere i den kendte legetøjskæde Build A Bear har ikke fået udbetalt løn i dag.

De ansatte har i stedet modtaget et brev fra direktør Claus Nielsen, der meddeler, at man har indgivet konkursbegæring for det danske selskab BAB Scandinavia Aps.

”Det er ganske forfærdeligt. Hver dag sine massefyringer. Der er i den grad krise i detailhandlen,” siger Kim Jensen, faglige chef i HK / Handel, der repræsenterer en del af bamsemedarbejderne.

Krammebjørn på katastrofekurs

I Danmark har Build A Bear godt 150 ansatte, hvoraf mange er timelønnede studerende.

Virksomheden har otte butikker i Danmark, hvor børn kan designe deres egne krammedyr.

Der har længe været røde tal på bundlinjen, hvorfor firmaet ikke kunne betale regningerne.

Jysk bank garanterer løn i fire dage

Medarbejderne er blevet opfordret til at holde butikkerne åbne, selv om deres løn ikke er blevet udbetalt, fordi ledelsen ligger i forhandlinger med en ny investor.

Jyske Bank har garanteret de ansattes løn i dag, lørdag, søndag og mandag.

De ansatte, der er medlemmer af en fagforening, er blevet opfordret til at kontakte den, mens de øvrige har fået besked om at henvende sig til Lønmodtagernes Garantifond med henblik på at få deres løntab dækket.

Dyre bjørne dræber bamsedrøm

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra direktør Claus Nielsen, men det har ikke været muligt at få en forklaring på, hvorfor salget af bamser er stødt på grund.

I HK er forklaringen, at Build A Bear er et luksusprodukt på bamsemarkedet, og at finanskrisen har presset danskerne til at købe discountbamser.

”Det eneste områder i detailhandlen, der går frem er discount. Alle andre steder taber man markedsandele,” siger Kim Jensen.

HK: Afskedigede skal hjælpes

Forventningen er, at det danske selskab BAB Scandinavia Aps bliver officielt erklæret konkurs i næste uge.

HK har kontaktet Dansk Erhverv med henblik på at sikre deres medlemmer.

”Vi forsøger at komme i dialog med arbejdsgiverne for at sikre de ramte personer eksempelvis uddannelse, så de kan komme videre, og selvfølgelig den løn, de har til gode,” siger Kim Jensen.