Den 1. maj 2018 trak Søren Pind sig med øjeblikkelig virkning fra politik. I dag er han bestyrelsesformand hos Langkjaer Cyber Defence. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Søren Pind med hårdt angreb på eks-minister

17. aug 2019
De Konservative fik frit valg på alle hylder i forhold til ministerposter – og tog sig godt betalt, skriver Søren Pind i en kommentar om krisen på højrefløjen.

I en kommentar i Berlingske går forhenværende Venstre-minister Søren Pind i kødet på De Konservative - og specielt den tidligere konservative erhvervsminister Rasmus Jarlov.

LÆS OGSÅ: Sygemeldt jyde sikrer sig syv millioner: "Som sendt fra himlen"

Han skriver blandt andet at Rasmus Jarlovs "ego pludselig stod på spil" i en kamp mellem ham og Venstres Eva Kjer Hansen.

Kampen fremkaldte den hidtil største krise i regeringens liv, skriver Søren Pind:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Der var lange dramatiske samtaler mellem statsministeren og den konservative partileder Søren Pape", noterer Pind og fortsætter:

"Vi fik endda internt besked på, at der var indgået en aftale imellem dem. Men Jarlov var ubøjelig. Og inden længe måtte statsministeren meddele, at vi var på vej mod et folketingsvalg. Det var kun Eva Kjer Hansens egen beslutning om at trække sig som minister, der fik sagen til at ende anderledes".

Søren Pind tilføjer, at da De Konservative sammen med Liberal Alliance blev optaget i regeringen i slutningen af november 2016, "fik de Konservative frit valg på alle hylder i forhold til ministerposter – og tog sig godt betalt".

"Der var ingen mening i kun at optage LA, da man formodentlig ville have set endnu værre adfærd fra Jarlov & Cos side", konstaterer Søren Pind, og skriver, at man internt i Venstre måbende kunne forstå, at partiets ministerposter - på nær finansministeren - havde været i spil.

"Det var bare en nøgtern analyse, måtte man forstå på statsministeren. Gud ved, om analysen i disse dage og døgn er lige så nøgtern. Nu kan jeg forstå, at Søren Pape er opbragt over, at Venstre ikke ønsker at stå i spidsen for det fis", skriver Søren Pape.

LÆS OGSÅ: Syg Lise Nørgaard hyldes af Søren Pind: "Hun er for vild"

Søren Pinds udfald mod De Konservative kommer efter Venstres næstformand, Kristian Jensen, i sidste uge undsagde sin formand, Lars Løkke Rasmussen, og hans tanker om en SV-regering i et større interview med Berlingske.

Kristian Jensen trak i land, men det fik stadig Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen til at kræve Kristian Jensen afsat som næstformand, indtil Hjort torsdag foretog en kovending.

Ifølge flere medier ulmer uroen dog fortsat, og centrale kræfter i partiet ønsker at få en helt ny ledelse i partiet – uden hverken Lars Løkke Rasmussen eller næstformand Kristian Jensen.

Medmindre Løkke eller Jensen trækker sig inden, vil ændringer i formandskabet dog først kunne ske i november, når partiet holder landsmøde.

LÆS OGSÅ: Mystisk fænomen: Politiet kimet ned af mærkelige opkald