Lars Seier Christensen ses her med den daværende leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, på partiets landsmøde i 2016. Lars Seier Christensen var på talerstolen som medlem af partiets visionsgruppe. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ballade i Liberal Alliance: Nu blander kendt rigmand sig

23. okt 2019
Lars Seier Christensen giver Alex Vanopslagh støtte efter Simon Emil Ammitzbøll-Bille har forladt Liberal Alliance.

"Et politisk parti er en dynamisk størrelse", skriver rigmanden og Liberal Alliances støtte gennem mange år, Lars Seier Christensen i en kommentar på Facebook.

LÆS OGSÅ: Eks-minister afslører: Her er min dejlige kæreste!

Kommentaren skriver han i et opslag, som Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh skrev efter Simon Emil Ammitzbøll-Bille tirsdag valgte, at smække med døren og forlade partiet efter uenighed i folketingsgruppen om de politiske værdier.

Lars Seier Christensen fortsætter kommentaren således: "Folk kommer og går, og der vil være en vis uenighed undervejs. Sådan fungerer sådan en organisme".

Rigmandens kommentar er en ubetinget støtte til Alex Vanopslagh og hans to tilbageværende kolleger på Christiansborg, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen.

"Jeg synes det er særdeles glædeligt at du, Alex, igen og igen understreger partiets liberale DNA. Det skal du bare holde fast i og fortsætte din skarpe og underholdende retorik. Knivene hvæsses selvfølgelig hos folk, der ikke bryder sig om liberale. Men vi må skuffe dem med, at Liberal Alliance ikke bare findes efter næste valg, men er væsentligt større end nu. Fortsat held og lykke med projektet".

LÆS OGSÅ: Hemmeligt brev afslører: Sådan blev toppolitiker slagtet

I sit opslag sender Alex Vanopslagh en hilsen til Simon Emil Ammitzbøll-Bille og skriver han "har et stort liberalt hjerte og er en dygtig politiker", man at han er "ærgerlig over, at han ikke vil være med til at genrejse partiet".

Alex Vanopslagh afslutter opslaget med endnu en gang at slå fast at "missionen for mig og Liberal Alliance er uforandret; vi både kan, vil og skal være den liberale stemme i Danmark. Og det vil vi bruge alt vores vågne tid på frem til næste valg".

Ifølge Berlingske har Lars Seier Christensen og Saxo Bank, som han er medstifter af, gennem årene skudt store beløb ind i projektet Liberal Alliance. Således figurer enten Lars Seier Christensen eller Saxo Bank ifølge avisen på listen over støttegivere i Liberal Alliances årsregnskab for 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015.

LÆS OGSÅ: Klamme fund på jysk fabrik: Direktør beklager