- Det skal undersøges til bunds, lød det tilbage i april fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) om den mulige bestikkelsessag i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet overtager skandalesag

3. jun 2020, 17:06
Fem personer er politianmeldt for blandt andet bestikkelse. Bagmandspolitiet går nu ind i sagen.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kendt som Bagmandspolitiet - overtager efterforskningen af en sag om mulig bestikkelse i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Sagen har hidtil været efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. Men på grund af sagens kompleksitet og omfang bliver den nu overtaget af Bagmandspolitiet.

Sagen drejer sig blandt andet om en række indkøb, tjenesteydelser og kontrakter, der er foretaget og indgået af medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

På den baggrund er fem personer blevet anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi for blandt andet bestikkelse.

Det har ikke tidligere været fremme, at der er fem mistænkte i sagen.

- Sagen har en kompleksitet og et omfang, der gør, at det er blevet besluttet, at Søik efterforsker videre på sagen.

- Midt- og Vestjyllands Politi vil dog fortsat være inde over efterforskningen, da politikredsen fremover vil assistere Søik, siger Thomas Anderskov Riis, der er chefpolitiinspektør hos Bagmandspolitiet, i pressemeddelelsen.

Bagmandspolitiet kan ikke udtale sig om, hvornår sagen er færdigefterforsket, fremgår det af meddelelsen.

I en anden sag om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse blev fem personer i december 2019 tiltalt for bestikkelse og groft mandatsvig.

/ritzau/