Badegæster solede sig ved siden af lig

22. jul 2008
Synet af ligene af to sigøjnerpiger forstyrrede tilsyneladende ikke badegæster på en strand i nærheden af den italienske by Napoli.

Flere ting kan forstyrre en god dag på stranden - for eksempel regn eller skyer, der blokerer for sommersolen. Men ligene af to druknede piger er tilsyneladende ingen hindring for at solbade.

Billeder af ligene af to piger, som er dækket til med badehåndklæder, og solbadende strandgæster i baggrunden har bragt Italien i oprør. Pigerne var romaer - også kaldet sigøjnere - og det bringer italienernes holdning til romaer i søgelyset, skriver The Guardian.

Episoden fandt sted uden for Napoli, hvor en roma-lejr tidligere i år blev brændt ned til grunden, efter at beboerne var blevet evakueret af hensyn til deres egen sikkerhed.

Kunne ikke svømme

De italienske medier giver forskellige versioner af hændelsesforløbet, som fandt sted lørdag på stranden i Torregaveta, som ligger vest for Napoli.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge nyhedsbureauet Ansa havde de to druknede piger, som vurderes at have været mellem 11 og 16, år sammen med to andre roma-piger tigget på stranden, mens andre medier beretter, at de solgte smykker.

Omkring klokken et besluttede pigerne at bade, selvom ingen af dem tilsyneladende kunne svømme. Der gik ikke længe, inden de kom i vanskeligheder på grund af de stærke strømme i området, og de blev ramt af en usædvanligt stor bølje.

Spiste frokost op ad ligene

To af pigerne blev reddet af livreddere, mens de to andre piger druknede. Deres lig blev bragt på til stranden, dækket til med et par badehåndklæder og først hentet af politiet efter at have ligget i den stegende middagssol i en time - mens strandgæster fortsatte med at slikke sol ved siden af ligene.

- Mens pigernes livløse kroppe stadig lå på sandet, fortsatte folk med at solbade eller spise deres frokost bare få meter væk, skrev den italienske avis La Repubblica ifølge The Guardian.

faktaboks