Westpac-topchef Brian Hartzer har undskyldt for bankens manglende indberetninger af transaktioner til lande som Zimbabwe og Irak til de australske myndigheder. (Arkivfoto) Foto: David Gray/Reuters

Bank anklages for 23 millioner brud på lovgivning

20. nov 2019, 09:08
De australske myndigheder mener, at banken Westpac har undladt at rapportere om mistænkelige overførsler.

Den australske bank Westpac anklages for 23 millioner brud på australsk lovgivning om hvidvaskning og terrorfinansiering, skriver den australske tv-station ABC.

Det er den australske pendant til Finanstilsynet, Austrac, der har sendt anklagerne til en domstol i Australien, der nu skal tage stilling til dem.

Hvert eneste brud kan ifølge Austrac straffes med op til 50 millioner kroner. Hvis alle forseelser straffes med den maksimale bødestraf, betyder det en samlet regning på 1,15 milliarder kroner for Westpac.

Af de 23 millioner forseelser udgør 19,5 millioner af dem manglende oplysning til myndighederne om internationale transaktioner.

Det er transaktioner til lande såsom Irak, Libanon, Ukraine, Zimbabwe og DRCongo, som myndighederne gerne ville have haft viden om, skriver ABC.

Austrac har ifølge den britiske tv-station også udvalgt en lille andel af overførslerne, som myndighederne mener, at de involverede konti er relateret til børnemisbrug.

Overførslerne kunne ifølge Austrac være undgået, hvis banken havde indført automatiske procedurer, der skal opdage sådanne overførsler.

- Det er skuffende, at vi ikke har mødt vores egen standard såvel som myndighedernes forventninger og krav, siger Westpac-topchef Brian Hartzer i en pressemeddelelse ifølge BBC.

Westpacs konkurrent Commonwealth Bank måtte sidste år betale en bøde svarende til 3,2 milliarder kroner for lignende forseelser.

Westpac er Australiens næststørste bank.

/ritzau/