Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard vil have Mattias Tesfaye (S) til at kigge nærmere på sagen. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Auktionshus fuppet: Nu trækkes minister ind i sagen

19. maj 2020, 18:34
I kølvandet på afsløringer om uregelmæssigheder og muligt svindel i Udlændingestyrelsen kræver flere ordførere, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) går ind i sagen.

I den seneste tid har Ekstra Bladet løftet sløret for, at et kærestepar bestående af en 57-årig kvinde og hendes 61-årige kæreste angiveligt har udnyttet, at hun administrerede hundrede millioner af skattekroner.

Kvinden, som har initialerne "GC", var i perioden fra 2012 til 2018 ansvarlig for Udlændingestyrelsens inventar på en række asylcentre.

LÆS OGSÅ: Kendt forretningsmand er død

Ifølge Ekstra Bladet har den 61-årige mand, som har initialerne "BN", haft adgang til et lager, hvor styrelsen opbevarer inventar og maskiner, der senere skal bortauktioneres. Men stik mod auktionsfirmaets regler benyttede han sin insiderviden til at vinde auktioner for mere end 300.000 kroner, skriver eb.dk.

Derudover sikrede kvinden, at kæresten i perioden fra 2012 til 2016 fik 4,1 millioner kroner i betaling for leje af hans firmas lager. I alt indkøbte den 57-årige kvinde i årene fra 2012 til 2018 ydelser for over 300 millioner kroner finansieret af styrelsens midler.

I kølvandet på afsløringerne kræver flere ordførere, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) tager affære.

- Ministeren må fortælle, hvad han mener om det her, og hvad han vil foretage sig. Det ser ud til at være fup og svindel. Det må ministeren undersøge, finde ud af hvad der skal gøres ved det og komme med en tilbagemelding, siger DF's udlændingeordfører Pia Kjærsgaard til eb.dk.

Set med Enhedslistens udlændingeordfører Rosa Lunds øjne, svækker muligt misbrug med skattekroner tilliden til det offentlige. Derfor mener hun, at sagen bør undersøges nærmere. 

- En undersøgelse i Udlændingestyrelsen ville være en rigtig god ide, siger hun og tilføjer:

- Det her skriver sig ind i en lang række sager om, at det er let at snylte på statens penge, og det svækker tilliden til det offentlige system, som vi alle betaler skat til.

GC varetog i første omgang inventaropgaven på vegne af Udlændingestyrelsen som ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og senere som ansat i Jammerbugt Kommune.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har allerede sat en undersøgelse af sagen i Ejendomsstyrelsen i værk.

LÆS OGSÅ: Pia K. til angreb på minister - "Det er umådeligt svagt"