Auken håber på større USAindflydelse

4. nov 2008
Amerikanerne har mistet indflydelse og venner under George W. Bush styre. Det bliver der ændret på, spår Svend Auken.

Socialdemokraten håber, at den næste amerikanske præsident vil føre en mindre aggressiv og konfrontationspræget politik, så landet igen kan danne frontfigur, når det gælder de store globale spørgsmål.

"Hvis Barack Obama vinder, så er håbet, at det kan betyde en fornyelse af amerikansk politik. Det kan forhåbentlig betyde, at USA påtager sig en lederrolle i nogle af de store globale spørgsmål som for eksempel klimapolitikken," siger Svend Auken til Nyhedsbureauet Newspaq.

Som EU-ordfører håber han selvfølgelig, at den nye præsident vil forsøge at stable et tættere samarbejde på benene med Europa. Og det vil især Barack Obama være garant for, vurderer Svend Auken.

"Det vil blive en kæmpe fordel for Danmark, hvis USA og Europa for alvor begynder at arbejde sammen, som man kan håbe med en ny præsident," siger han.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Socialdemokraten er mere usikker på, hvordan republikanernes John McCain vil agere, hvis han bliver valgt. En ting er han dog sikker på - McCain er ikke nær så interessant som Obama.

"Under valgkampen har McCain drejet til højre på en række spørgsmål for at vinde tillid hos republikanerne. Derfor er han ikke nær så spændende en kandidat, som han var, hvis han var blevet valgt for otte år siden," siger Svend Auken, der glæder sig til at følge valget, der forventes at være afgjort onsdag morgen.

"Det er et fantastisk drama. Der er ikke noget mere spændende drama noget sted i den politiske verden," siger han til Newspaq.

-Newspaq

faktaboks