Au pair blev gravid må ikke blive i Danmark

10. okt 2013, 12:27
Au pairer mister deres opholdstilladelse i Danmark, hvis de bliver gravide. I strid med menneskerettighederne, siger ekspert.

Kvinder, der bliver gravide, mens er i Danmark som au pair, mister opholdstilladelsen og skal forlade landet inden 30 dage. Det skriver Fagbladet FOA.

Normalt er gravide kvinder i Danmark ellers beskyttet mod fyring og ret til barsel. Derfor kan reglerne være i strid med menneskerettighederne.

”Det, at au pairer ikke må få børn i Danmark, er en massiv krænkelse af privatlivet. Det er ubegribeligt, at Danmark vil lægge navn til sådan en au pair ordning,” siger professor i socialret Kirsten Ketscher til fagbladet.

En af de kvinder, der er blevet ramt af reglerne, 32-årige Edna Ferrer fra Filippinerne. Hun blev gravid med en dansk mand, da hun var au pair i Danmark. Men manden ville ikke ifølge fagbladet ikke skrive under på en faderskabssag, og derfor måtte hun rejse hjem.

”Jeg havde læst alle reglerne. Derfor skjulte jeg graviditeten et stykke tid, mens jeg ventede på, at faderen ville beslutte sig for, om jeg kunne blive, men det gjorde han ikke. Så jeg besluttede mig for at rejse hjem, for jeg ønskede ikke at blive illegalt i Danmark,” siger hun.

Kilde: Fagbladet FOA