Asger Aamund arbejder som mange andre hjemmefra. Han savner at kunne spille tennis. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Asger Aamund: En fejl at lukke Danmark ned

24. mar, 07:34
Samfundet sættes i stå, når regeringen i kampen mod coronavirussen lukker storcentre og butikker ned, mener 80-årige Asger Aamund.

Den 80-årige erhvervsleder Asger Aamund mener, at Danmark kom for sent i gang med at inddæmme faren for smitte med coronavirussen covid-19.

LÆS OGSÅ: Cepos: 3F misbruger coronakrise til at indføre højere dagpenge

Og nu er det kommet for vidt, siger han til B.T.

- Der er blevet lukket for meget ned nu. Vi skal sørge for, at samfundet fungerer for de små og mellemstore virksomheder, så de ikke bliver lagt fuldstændig på is, og deres forretninger bliver politisk dræbt, lyder kritikken fra erhvervsmanden.

Han mener også at der ikke er nogen grund til, at lukke alle storcentre og næsten alle butikker ned.

- Det sætter hele samfundet i stå, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Overlæge om kendis-designer: Hun har misbrugt mig

Mandag eftermiddag forlængede S-regeringen den delvise lukning af store dele af Danmark frem til 2. påskedag, den 13. april.

Det betyder eksempelvis, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, fortsat skal blive hjemme, mens privatansatte opfordres til at blive hjemme og begrænse udgang.

Den midlertidige grænsekontrol og Udenrigsministeriets rejsevejledning gælder allerede til efter påske.

Derfor er det lukning af dagtilbud, skoler, uddannelser, restauranter, storcentre, frisører og lignende, som er omfattet af forlængelsen.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde indfører helt nyt corona-tiltag: Sådan vil de mindske risikoen for smitte

Det gælder også forbud mod arrangementer med flere end ti personer.

Samtidig ville Mette Frederiksen ikke udelukke et regionalt rejseforbud i påsken for at forhindre at coronasmitten spredes mellem landsdelene.

I første omgang nøjedes statsministeren med, at komme med en opfordring:

- Lad være med at rejse i påsken. Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt internt i Danmark.

LÆS OGSÅ: Nu rammer corona-krisen din pension