- Jeg har altid handlet ud fra, hvad jeg mente, var det rigtige at gøre for medlemmerne i HKKF. Men nu må jeg tage konsekvensen af, at der er en forbundsbestyrelse, der vil den ene vej og en formand, der vil den anden, siger Flemming Vinther. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Formand stopper øjeblikkeligt: - En mærkelig og sørgelig dag

15. jan, 16:16
Flemming Vinther fratræder posten som forbundsformand i Hærens Konstabel- og Korporalforening. Han ville én vej, bestyrelsen en anden, siger han.

Nu tidligere formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), Flemming Vinther, takker af efter 23 år i foreningen. De 15 som formand. Det fremgår af en pressemeddelelse på foreningens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Mistillid til soldaterformand: "Vi har været mødt med arrogance og modstand"

Det var ifølge Flemming Vinther en svær, men rigtig beslutning, han traf hen over julen, der har efterladt ham med blandede følelser.

- Det er en enormt mærkelig og sørgelig dag. Men jeg står også tilbage med en vis lettelse, efter jeg har taget det afgørende skridt ud af en konflikt, som sled rigtig meget på os alle sammen, siger Flemming Vinther med henvisning til en periode henover november og december, hvor der var en uro i foreningens forbundsbestyrelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

LÆS OGSÅ: Ballade i fagforbund: Soldaterformand klar til at trække sig

Mistillidsvotum

Dengang blev formanden stillet et mistillidsvotum af et flertal i forbundsstyrelsen. Flertallet følte blandt andet, at de blev "mødt med arrogance og modstand", som det fremgik af et brev sendt til foreningens tillidsrepræsentanter. Det førte til, at HKKF indkaldte til ekstraordinær kongres, hvor de delegerede skulle have taget stilling til, om Flemming Vinther skulle fortsætte som formand. Så langt nåede det dog aldrig, da Flemmning Vinther og forbundsbestyrelsen midlertidig løste konflikten ved at aftale, at de med ekstern hjælp skulle forsøge at genopbygge tilliden og finde en fælles vej frem.

- Jeg må erkende, at jeg ikke er i stand til at gå helhjertet ind i den proces. Og det skal man. Før jul blev der sagt, gjort og skrevet, mere end hvad jeg er i stand til at lægge bag mig, siger Flemming Vinther til A4 Nu.

Tænker du på noget særligt?

- Jeg har ikke brug for at genåbne de kampe, men det er mere, end hvad jeg er i stand til at lægge bag mig.

LÆS OGSÅ: Skæbnekongres i forbund aflyst: Vil begrave stridsøksen

Fokus på medlemmerne

Der er ifølge Flemming Vinther brug for fokus på medlemmerne i HKKF og ikke en konflikt i foreningens forbundsbestyrelse.

- Jeg har altid handlet ud fra, hvad jeg mente, var det rigtige at gøre for medlemmerne i HKKF. Men nu må jeg tage konsekvensen af, at der er en forbundsbestyrelse, der vil den ene vej og en formand, der vil den anden, siger Flemming Vinther.

Han vil frem til 31. oktober 2020 været tilknyttet HKKF som særligt kommitteret, hvor han skal støtte den nuværende næstformand Kurt Brantner med sin viden og erfaring efter de 15 år som formand. Han fratæder samtidig 

HKKF vil indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde 16. marts, hvor en ny forbundsformand skal konstitueres. Forbundsbestyrelsen har enstemmigt indstillet Tom Block Larsen til posten som forbundsformand.