20210504-070710-A-1920x1281we
Roskilde Festival valgte tirsdag morgen sammen med mange andre af landets festivaler at aflyse. Det sker i kølvandet på udmeldningen fra Folketinget om sommerens restriktioner. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Artister i knæ efter aflyste festivaler: Frygter at ende under bussen igen

4. maj 2021, 16:38
Mange af Dansk Artist Forbunds medlemmer bliver hårdt ramt af aflysninger af årets festivaler. Aflysningerne kommer i kølvandet på genåbningsaftalen, der faldt på plads natten til tirsdag.

Manges drøm om en sommer med fadøl, moshpits og solskin på landets festivaler blev tirsdag slukket. Store festivaler som Roskilde, Northside og Smukfest har nemlig valgt at aflyse. 

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Disse festivaler er aflyst

Beslutningen om at aflyse blev truffet kort efter, at et flertal i Folketinget natten til tirsdag besluttede, at der maksimalt må være 2000 stående deltagere ved festivaler mellem den 21. maj og 1. august.

Det får nu store konsekvenser for kunstnere, musikere og andre artister.

- Det rammer mange af vores medlemmer inden for musikken og deres netværk. Vi er bange for, at artisterne og deres underleverandører igen ender under bussen, som det ser ud nu, siger Sara Indrio Jensen, formand i Dansk Artist Forbund, til A4 Arbejdsliv.

Dansk Artist Forbund har 1400 medlemmer, hvoraf 70 procent af dem er musikalske artister.

Sommerens festivaler står normalt for over en tredjedel af den samlede live-musikomsætning, og aflysningerne rammer dermed også medlemmerne af Dansk Artist Forbund.

Det er dog ikke med helt forstående briller, at Sara Indrio Jensen ser på de nye restriktioner.

- Vi skal selvfølgelig ikke gamble med sikkerhed og sundhed. De betingelser, der sættes op for genåbning omkring publikum og sikkerhed, er i teorien gode nok, men kan ikke lade sig gøre i praksis. Hverken logistisk eller økonomisk. Vi kan heller ikke se, at de udenlandske forsøg, der er lavet omkring koncerter, indgår i den nye aftale. Vi har ikke råd til at gætte. Evidens er nødvendig på dette tidspunkt af krisen, siger Sara Indrio Jensen.

LÆS OGSÅ: Folkemødet bliver coronatilpasset og inddelt i sektioner

Efter 1. august 2021 vil restriktionerne efter planen blive lempet, så der maksimalt må være 5000 deltagere ved festivaler.