Coronakrisen er en unik mulighed for at skabe mere attraktive arbejdspladser, som giver ansatte lyst til at møde ind igen, mener direktør Lene Becker. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Direktør ønsker død over storrumskontorer: - De er rædselsfulde

1. jun 2020, 08:00
Coronakrisen vil vende op og ned på arbejdspladsers indretning med krav om afstand og nul hyggesnak ved kaffemaskinen, og det dræber lysten til at møde ind, vurderer lektor. Men krisen skaber også en unik mulighed for at give dødsstødet til rædselsfulde kontorarbejdspladser, siger direktør.

Arbejdspladsen, som vi kender den, er et overstået kapitel.

I den nye verden, som covid-19 pløjede frem, da den globale pandemi ramte Danmark i marts, vil den fysiske indretning af mange arbejdspladser blive markant anderledes end i dag. 

LÆS OGSÅ: Hverken tak eller farvel: Coronakrisen snyder seniorer for en ordentlig afsked på jobbet

Vi kan ikke længere være sammen på arbejdspladsen, som vi var før, som følge af de mange nye restriktioner og afstandskrav, og derfor bliver vores adfærd også radikalt forandret på grund af den usynlige og allestedsnærværende smittetrussel.

Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, mener Lene Becker. Hun er adm. direktør hos konsulentvirksomheden LAIKA Rumdesign, som designer arbejdsrum for nogle af landets største virksomheder.

- Arbejdsgiverne har fået større tillid til, at folk er produktive derhjemme. Men vi har også set, at medarbejderne savner fællesskabet og kollegerne, så spørgsmålet er, hvordan vi kan gøre det sjovt og meningsfyldt at komme tilbage til arbejdspladsen, siger hun. 

Benspændene er til at få øje på. Siden coronapandemien ramte Danmark, har en af anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne været, at ansatte fremover holder mindst en meters afstand fra hinanden på arbejdspladsen og så vidt muligt arbejder på afstand.

Dermed er hyggesludderen ved kaffeautomaten og den daglige frokost i tæt selskab med kollegerne en saga blot, og den slags ændringer kan dræbe den gode stemning på et hvilket som helst kontor.

Minder om et fængsel

Spørgsmålet er, om vi overhovedet kan undgå, at arbejdspladsen fremover vil føles som at træde ind på en operationsstue eller som at gå gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen?

Næppe, lyder svaret fra Peter Holdt Christensen, der er lektor ved Copenhagen Business School, CBS, og forsker i den fysiske indretning af arbejdspladser.

- Her og nu vil det opleves mere sterilt at gå på arbejde på grund af de mange nye retningslinjer, krav om fysisk afstand og skiltning overalt med regler for hvor og hvem, der må benytte hvilke toiletter, siger han.

LÆS OGSÅ: Svend Erik gik på pension under coronakrisen: 'Jeg mangler en ordentlig afslutning'

Han er ikke i tvivl om, at de mange nye regler og begrænsninger kan dræbe lysten til at møde ind på arbejdspladsen.

- Nu møder vi jo ind på arbejdspladsen med det formål at undgå at møde andre, hvor vi før mødte ind for at møde andre, siger Peter Holdt Christensen.

- Samtidig skal du vænne dig til de nye retningslinjer på arbejdspladsen, og så kan man jo blive i tvivl om, hvorvidt man ønsker at møde ind til noget, der nærmest minder om et fængsel, siger han.

Enestående mulighed

Lene Becker er mere positiv. Hun ser en enestående mulighed for at ændre arbejdspladserne til det bedre efter coronakrisen.

Hun mener, at nøglen til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads er intelligent adfærdsdesign og personlig kommunikation tilpasset virksomheden og gerne med et glimt i øjet. Og ikke mindst en udvidelse af arbejdspladsens fysiske rammer.

Derfor bør hjemmearbejdspladsen indtænkes som endnu en arbejdszone, hvor man kan arbejde koncentreret, siger hun.

På samme måde kan arbejdsgiveren for eksempel indtænke arealet udenfor arbejdspladsen som en arbejdszone, hvor man kan gå ud og uden smitterisiko få iltet hjernen, mens man for eksempel spadserer og holder møde samtidig. 

En arbejdsgiver vil jo rigtig gerne have, at folk kommer ind på arbejdspladsen, og så må man tænke over, hvad arbejdspladsens berettigelse er
Lene Becker, adm. direktør, LAIKA Rumdesign

Men det er afgørende, at arbejdspladsen også giver mulighed for fordybelse og plads til ro, understreger Lene Becker.

- Der er et kæmpe potentiale for et skabe et bedre arbejdsliv for alle, og der er nøglen valgfriheden for den enkelte ansatte, siger hun. 

Den nye virkelighed skaber derfor også nye udfordringer, fordi ledelsen skal beslutte på ny, hvilke krav man kan stille til ansatte om deres fremmøde på arbejdspladsen.

Det kan blive lidt af en kabale at få til at gå op, fordi nogle ansatte foretrækker at arbejde på kontoret, mens andre helst vil arbejde hjemmefra det meste af tiden.

- En arbejdsgiver vil jo rigtig gerne have, at folk kommer ind på arbejdspladsen, og så må man tænke over, hvad arbejdspladsens berettigelse er. Altså hvorfor møder ansatte ind, og hvad skal man gøre for at gøre det fedt og meningfyldt at møde ind?, siger Lene Becker. 

Meningsfuldhed og kontrol 

Svaret er ifølge hende hverken at uddele guld eller diamanter, men at skabe en kultur og indrette arbejdspladsen fysisk , så alle kan se, hvad virksomheden laver, og hvad man som ansat er en del af.

- Det giver en følelse af, at der er et formål med arbejdet. Det er også vigtigt, at du får adgang til kollegerne og fællesskabet. Det er jo det, vi især har hungret efter under coronakrisen, siger Lene Becker.

Men i den nye coronavirkelighed er det også afgørende for ansatte at have en følelse af kontrol over eget arbejdsliv, så de kan møde ind på kontoret uden at frygte at blive udsat for smitte. 

- Vi er blevet opmærksomme på smitte på en helt anden måde, end vi var før, og jeg tror ikke, at nogen fremover vil synes, at det er i orden, hvis kollegaen sidder to meter væk og småhoster, siger hun.

Derfor er det afgørende, at man skaber en ren arbejdsplads, hvor arbejdsbordene er rene, og retningslinjerne er tydelige, så man er tryg ved at møde ind.

Det stiller samtidig nye krav til ansatte, som skal huske at blive indenfor deres egen smittecirkel på arbejdspladsen og konsekvent huske at spritte hænder af, når man forlader smittecirklen for at hente kaffe, gå til frokost eller på toilettet.

Den slags retningslinjer og regler er en god måde at skabe tryghed på, mener hun.

Vi kommer i langt mindre grad til at være på arbejdspladsen hele tiden, og det betyder, at vi ikke får brug for så mange kvadratmeter per ansat
Peter Holdt Christensen, lektor, CBS

At de mange nye restriktioner, regler og krav bliver kontorarbejdspladsens død, er ikke svært at forestille sig, men helt så sort vil Peter Holdt Christensen ikke male billedet. Til gengæld er han ikke i tvivl om, at arbejdspladserne vil skifte ham, og at de fysiske rammer vil ændre sig.

- Vi kommer i langt mindre grad til at være på arbejdspladsen hele tiden. Det betyder, at vi kommer til at dimensionere arbejdspladsen anderledes, og at vi ikke får brug for så mange kvadratmeter per ansat. Måske vil vi kun planlægge at bygge kontorplads til 50 procents indmøde, siger Peter Holdt Christensen.    

Lene Becker er heller ikke parat til at male et dystert fremtidsbillede for kontorarbejdspladsen. Tværtimod.

- Hvis vi gør det rigtigt, kan det her genoplive arbejdspladsen, siger hun.

Storrumskontorer er døden

- Jeg synes jo, at arbejdspladsens død er de rædselsfulde storrumskontorer, som jeg møder mange steder, og som slet ikke er indrettet til vores arbejdsliv i dag. Hvor man bliver forstyrret dagen lang, og hvor rækker af borde står formålsløst side om side med et par dødssyge, ens indrettede mødelokaler, som altid er optaget, siger Lene Becker.

Hun mener, at lederne bør tænke grundigt over, hvad de vil med deres arbejdsplads, og hvorfor de vil have deres ansatte til at møde ind.

- Hvordan drømmer arbejdsgiveren selv om, at arbejdspladsen skal opleves og føles, når man møder ind om morgenen? Det skal arbejdsgiverne spørge sig selv om lige nu, hvor vi alle er bløde som modellervoks og åbne overfor noget helt nyt, fordi vi har fået vores forestillinger om det mulige vendt på hovedet af corona, siger Lene Becker.

LÆS OGSÅ: Når krisens anden ledighedsbølge kommer: 10 kommuner vil blive særligt hårdt ramt

Men med alle de nye regler og krav om afstand og hygiejne osv. kan det vel ikke undgås, at arbejdspladsen bliver et mindre sjovt sted at være end før coronakrisen?

- Det skal jo være sjovt, for ellers tiltrækker man ikke de gode medarbejdere. Derfor er det også kritisk lige nu, at arbejdspladserne skaber bedre rammer for de ansatte, så man ikke møder ind igen til de samme forstyrrelser og manglende mødelokaler som før coronakrisen, siger hun.