Maud Angelica (tv) og prinsesse Märtha Louise ved Ari Behns bisættelse. Forrest på kisten ses Maud Angelicas tegning af sin far. (Arkivfoto)

Efter tale: Kongelig datter hyldet med særlig pris

10. feb 2020, 15:16
Ari Behns og prinsesse Märtha Louises ældste datter, Maud Angelica, "sætter ord på smerten og skaber håb".

Ari Behns og prinsesse Märtha Louises ældste datter har modtaget en pris for sin tale ved Ari Behns bisættelse.

LÆS OGSÅ: Charlotte mistede sin 13-årige dreng: Var med til at tage initiativ for alle ansatte på Riget

Billeder af 16-årige Maud Angelica Behn gik verden rundt, da hun ved sin fars bisættelse 3. januar knugede en indrammet tegning af sin far til sig.

Ved bisættelsen holdt Maud Angelica en stærk og rørende mindetale for sin far, og det er den tale, hun nu er blevet hædret for, skriver det norske medie VG.

- Far må have følt sig så brugt, at han må have følt, at han ikke havde nogen anden udvej end tage fra denne verden. Men der tror jeg, han tog fejl. Der er altid en udvej, sagde Maud Angelica blandt andet i sin tårevædede tale.

Tegningen havde Maud Angelica lavet som julegave til sin far.

LÆS OGSÅ: Drama ved kirke: Finder ældre mand i undertøj

- Det knuser mit hjerte, at jeg aldrig får givet den til dig. Du brugte så store fine ord og fik os børn til at føle, at vi kunne blive noget og gøre hvad som helst, sagde Maud Angelica videre i sin tale.

Det er Nasjonalt Forum for Akuttpsykiatri der giver prisen til Maud Angelica Behn. Hun får prisen for sin åbenhed omkring psykiske lidelser og selvmord i mindetalen til sin far.

Juryen bag prisen skriver blandt andet, at Maud Angelica "sætter ord på smerten og skaber håb".

Forfatteren og maleren Ari Behn, der var født i Aarhus, tog sig eget liv første juledag. Han blev 47 år.

Han og prinsesse Märtha Louise blev gift i 2002. I 2016 blev parret separeret og året efter skilt. De fik sammen børnene Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

LÆS OGSÅ: Bubber genforenet med familien