20200831-180621-A-1920x1280we
Siden 1. august er antallet af tilmeldte ledige faldet med næsten 25.000 personer, og søndag var der 157.800 tilmeldte ledige. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Arbejdsmarkedet i bedring: Corona-ledighed tæt på halveret

7. sep 2020, 10:45
Der var søndag lidt under 160.000 tilmeldte ledige. Dermed er stigningen efter coronakrisen næsten halveret.

Coronakrisen har sendt antallet af arbejdsløse danskere i vejret. Der har dog været bedring at spore på arbejdsmarkedet den seneste tid.

Siden 1. august er antallet af tilmeldte ledige faldet med næsten 25.000 personer, og søndag var der 157.800 tilmeldte ledige.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det er 26.200 flere end før 9. marts, hvor coronaudbruddet for alvor ramte Danmark, og stigningen i ledigheden under epidemien er stort set halveret.

Hos Nykredit mener cheføkonom Troels Kromand Danielsen, at pilen på arbejdsmarkedet peger yderligere op.

- Som det går lige nu, kan vi godt afblæse en større stigning i ledigheden til efteråret, lyder det i en analyse.

Trods bedring er det dog endnu for tidligt at afblæse krisen, mener han.

- Selv om det går fremad på de store, nære eksportmarkeder, er der stadig lang vej til, at tilstanden bliver mere normal.

- Virksomheder herhjemme og i udlandet holder igen med investeringer, mens udsigterne for fremtidig omsætning er usikker, vurderer økonomen.

Tidligere mandag satte nye tal fra Danmarks Statistik en streg under krisens konsekvenser for det danske arbejdsmarked.

I andet kvartal faldt antallet af ledige stillinger i den private sektor med 10.900 fra kvartalet før til 24.600 på grund af coronakrisen.

I sidste uge faldt ledigheden dog med 7771 personer. Det er ifølge Niklas Praefke, der er cheføkonom hos Ledernes Hovedorganisation, det største ugentlige fald under hele coronakrisen.

Han glæder sig også over den faldende ledighed, som han mener, skyldes genåbningen af samfundet, der igen har sat gang i hjulene i samfundet.

- Den positive udvikling ændrer dog ikke på, at vi er trådt ind i et nervepirrende efterår, hvor dansk erhvervsliv for første gang, siden coronakrisen brød ud, skal stå på egne ben, efter at hjælpepakkerne er udløbet, skriver han i en kommentar.

/ritzau/