Arbejdsløse jubler over ny jobcentersatire

29. mar 2012, 11:53
DRs nye satireserie om jobcentrene falder i god jord hos dem, der selv har været i kontakt med systemet.

Den er lige i skabet.

DR2 blændede i aftes op for første afsnit af 'A-klassen', en ny satire-serie om et otte-ugers jobsøgningskursus på jobcenteret.

Afsnittet, der blandt andet bød på Job Factor i bedste X Factor-stil, får en varm modtagelse på Avisen.dk's Facebook-side 'Arbejdsløse er ikke idioter', der har næsten 6.000 tilhængere.

”Den var lige i vinkel. Jeg grinede og genkendte meget af det. Overgearede konsulenter, konsulenter der taler til 'kursisterne', som om de var uvorne børn, meningsløs såkaldt undervisning, så som at 'i denne uge skal vi lære at coache hinanden'. Ja godmorgen min bare, en rigtig coach-uddannelse tager sådan noget som tre år,” skriver Annette Søderholm, der selv har været i kontakt med systemet.

Første afsnit introducerede blandt andre jobkonsulenten Ken, spillet af Ole Boisen, der for eksempel instruerede en af kursisterne i at øve sig i at tale med en kop.

Den øvelse gik så godt, at chefen for jobcenteret, spillet af Mia Lyhne, nu vil præsentere ideen overfor beskæftigelsesministeren.

Virkeligheden er satire

Seerne blev også præsenteret for Laura Christensen, der giver den i rollen som tvær, arbejdsløs designer.

Ifølge de arbejdsløse rammer satiren et ømt punkt hos jobcentrene.

”Det ligner så meget virkeligheden, fordi den er en satire i sig selv - den grufulde meningsløse aktiveringskarrusel,” skriver Sofie Bech.

I det hele taget er der stor opbakning til, at DR med den nye serie har valgt at sætte fokus på livet på jobcentrene.

'Meningsløse latterliggørelse af ledige'

”Det var virkelig på tide. Det er ski' latterligt at arbejdsløse skal spilde tiden på den måde,” skriver Aase Gren.

De arbejdsløse ser også frem til at følge serien fremover.

”Endelig bliver der lavet noget, der viser denne meningsløse latterliggørelse af ledige. Desværre viser programmet ikke hele den groteske virkelighed, men det kommer nok i følgende programmer," skriver Hanne Mikkelsen.

Hun fortsætter:

"De såkaldte jobkonsulenter, som jeg kan have mistænkt for at sidde til møder og konkurrere om, hvem der kan diske op med det mest absurde "forløb" til at latterliggøre de ledige."

'A-klassen' bliver sendt hver onsdag kl. 20 på DR2. Gårsdagens afsnit var første af otte. Serien er instrueret af Morten Boesdal Halvorsen og Parminder Singh.