Arbejdsløse i panik lyver sig dygtigere

29. okt 2010
Et stigende antal frustrerede arbejdsløse forsøger at få job ved at lyve om deres uddannelse. Men de bliver afsløret og straffet.

Flere gør som IT Factorys tidligere bestyrelsesformand Asger Jensby og den tidligere Arken-direktør Anna Castberg.

De smykker sig med lånte fjer.

For to års krise har gjort et stigende antal ledige jobsøgende så økonomisk trængte, at de falder for fristelsen til at lyve groft om deres uddannelse, evner og erfaring.

"Desværre kan vi konstatere, at finanskrisen gør, at flere i bestræbelserne på at opnå ansættelse i den grad oversælger sig selv,"siger Marc Dulong, direktør i rekrutteringsbureauet Randstad.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Spartansk tysk

"De hævder eksempelvis, at de har gennemført en MBA - en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse," fortæller Marc Dulong.

"I virkeligheden har de blot købt et eksamensbevis på nettet."

Det kan også være, at det, der i virkeligheden er et ret spartansk skoletysk på CV'et, bliver til forhandlingstysk i såvel skrift som tale, fortæller han.

Morten Højberg, der er administrerende direktør i vikar- og rekrutteringsbureauet Moment bekræfter, at kandidater oftere lyver eller smører tykt på.

Derfor kontakter Moments medarbejdere i flere tilfælde end tidligere de jobsøgendes forhenværende arbejdsgivere for at efterprøve, om de eksempelvis har været ledere med personaleansvar, som det hævdes i ansøgningen.

"Vi gør det for at se, hvad der er reelle kompetencer, og hvad der bare er buzzwords," siger Morten Højbjerg.

Han understreger, at der generelt er mange seriøse og dygtige kandidater, der søger opslåede job.

Løgn afsløres

Marc Dulong siger, at de løgnagtige ledige sjældent slipper heldigt fra forsøgene på at bedrage.

"Vi kontrollerer på alle tænkelige måder, om en kandidat oplyser sandheden. Det har vi som regel held med. Lykkes det ikke, og lykkes det kandidaten at få et job, bliver vedkommende som regel hurtigt afsløret og afskediget," siger han.

At blive fyret for at lyve om sine kvalifikationer kan være altødelæggende for en karriere, fortæller han.

"En fremtidig arbejdsgiver vil undre sig over, hvorfor vedkommende kun var ansat i kort tid. Så man vil kontakte den tidligere arbejdsgiver og få oplyst, at vedkommende løj," siger han.

Af Christian Kloster / [email protected]