Arbejdsløse Allan snydt af pyramidesvindler

22. feb 2012
Allan B. Kjeldsen blev lokket med et job som salgskonsulent hos en vinduesproducent, men endte med at skulle sælge skønhedsprodukter i en svindlers pyramidegeschæft.

Det skulle have været et job som salgskonsulent for en hæderlig vinduesproducent.

I stedet endte Allan B. Kjeldsen med at blive tilbudt job som sælger i et pyramidelignende firma, der sælger skønhedsprodukter.

”Jeg er blevet taget i røven, fordi jeg søger job,” siger han.

Allan B. Kjeldsen er 42 år gammel og har brugt det meste af sit arbejdsliv som sælger. Kort før jul blev han opsagt fra sit daværende job, så han prøver ihærdigt at finde et nyt.

Efter nytår blev Allan B. Kjeldsen kontaktet af en bekendt, der hos en af sine Facebook-venner havde set, at en salgschef hos en vinduesproducent søgte en ny salgskonsulent.

”Jeg opfattede det som et seriøst jobtilbud. Jeg tjekkede blandt andet virksomhedens hjemmeside, og det virkede som et fint sted for mig at arbejde,” siger han.

Lokket med ”rekrutteringsbureau”

Allan B. Kjeldsen sendte straks salgschefen en mail med sit CV og en kort motivation for at søge jobbet.

Han vendte hurtigt tilbage. Beskeden lød, at Allan B. Kjeldsen ikke kunne få jobbet på grund af manglende branchekendskab.

I stedet ville salgschefen gerne mødes med Allan B. Kjeldsen privat - med den forklaring, at han også havde et rekrutteringsbureau.

Chefen for et rekrutteringsbureau lød ikke som nogen dum person at mødes med for Allan B. Kjeldsen, så han troppede villigt op.

Skulle sælge skønhedsprodukter

De small-talkede lidt til at starte med, men da det kom til sagens kerne, skiftede jobbet pludselig karakter igen.

Der var ikke noget rekrutteringsbureau. Allan B. Kjeldsen skulle sælge skønhedsprodukter.[pagebreak]
”Jeg følte mig snydt. Det var på falske forudsætninger,” siger han.

Som mødet skred frem, gik det trin for trin op for Allan B. Kjeldsen, at han var ved at blive hvervet til salgschefens personlige pyramide.

Salgspyramiden fungerer ved, at sælgeren ikke alene tjener penge ved selv at sælge produkterne, men også tjener penge ved at hyre sælgere under sig og score procenter af deres salg.

Den største svindler

Allan B. Kjeldsen har solgt alt fra telefonabonnementer til naturgaskedler. Men det her ville han dog ikke sælge:

”Her mangler der moral. Man kan kun tjene penge ved at udnytte venner, bekendte og kolleger. Det vil jeg ikke være med til,”

Salgschefen foreslog også Allan B. Kjeldsen at snyde i skat, når han blev ansat. Beskeden lød, at 'det er op til dig selv at indberette din indtjening til skat'.

”Jeg kunne næsten kun tolke det, som om det ikke var nødvendigt. Heller ikke det vil jeg være med til,” siger han.

Allan B. Kjeldsen ved, at han ikke er den eneste, der har været gennem møllen. Mindst en anden arbejdsløs sælger har fået samme tur.

”Han er den største svindler, der kan gå på to ben. Han udnytter sin stilling som salgschef i et anerkendt firma til at hverve desperate arbejdsløse til et pyramidelignende firma.”

skjultitel

Her mangler der moral. Man kan kun tjene penge ved at udnytte venner, bekendte og kolleger. Det vil jeg ikke være med til

Allan B. Kjeldsen
arbejdsløs sælger