20110929-131140-6-1920x1280we__1_
Arbejdsgiverforeningen Rejsa tegnede i februar overenskomst med Krifa. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Direktør om 'historisk' overenskomst med gul fagforening: - Arbejdsgiverforening frarådede os at gå til HK

9. mar 2021, 06:00
Flere jyske rejsebureauer har som de første i landet tegnet overenskomst med Krifa. Ifølge direktør skete det, fordi Dansk Erhverv havde frarådet ham at tegne overenskomst med den traditionelle fagbevægelse.

Det var en historisk begivenhed, da fire jyske rejsebureauer for nylig kunne annoncere, at de var gået sammen for at stifte arbejdsgiverforeningen Rejsa. 

Historisk af en åbenlys årsag: Foreningen er den første af sin slags inden for rejsebranchen.

Samtidig har de fire virksomheder som de hidtil eneste rejsebureauer valgt at tegne en overenskomst med den alternative fagforening Krifa. 

Motivationen for at tegne overenskomsten bunder primært i, at rejsebureauerne ønsker at få adgang til den udvidede ordning for arbejdsfordeling.

Her dækkes 80 pct. af medarbejderens løn af dagpenge, mens arbejdsgivere kun betaler for de sidste 20 pct. 

Adgangsbilletten til den udvidede arbejdsfordeling er, at virksomheden kan fremvise en overenskomst med en fagforening. 

At Rejsa valgte Krifa som overenskomstpartner skyldes dog en besynderlig omstændighed.

Firmaerne bag Rejsa havde oprindeligt henvendt sig til Dansk Erhverv for at tegne overenskomst med den traditionelle fagbevægelse i form af HK Privat, der har en række overenskomster med rejsevirksomheder. 

Ifølge Henrik Særmark-Thomsen, direktør for Check Point Travel og medstifter af Rejsa, frarådede Dansk Erhverv dog kraftigt den nye arbejdsgiverforening at tegne overenskomst med HK Privat. 

- Vi fik at vide, at HK ville blokere for, at vi kunne sende vores medarbejdere på arbejdsfordeling, fordi de er funktionærer, og dem ville fagforeningen ikke have ind i arbejdsfordelingsordningen, fortæller Henrik-Særmark Thomsen. 

HK: Helt uforståeligt

Hos HK Privat kalder faglig chef Kim Jung Olsen det for 'helt uforståeligt', hvis Dansk Erhverv aktivt har rådet virksomheder til at undgå at tegne overenskomst med fagforeningen. 

- Det strider direkte imod det samarbejde, vi normalt har med Dansk Erhverv, og selve forståelsen i samarbejdet og ordningen for arbejdsfordeling. Jeg har meget svært ved at se for mig, at Dansk Erhverv skulle have givet denne rådgivning, men det må de jo selv svare for, siger Kim Jung Olsen. 

Ifølge Kim Jung Olsen er påstanden om, at HK Privat har forsøgt at blokere for, at virksomheder med funktionæransatte kan få adgang til arbejdsfordeling 'totalt misforstået'. 

- Vi har flere overenskomster med virksomheder, hvis ansatte er funktionærer, og som efterfølgende har lavet en aftale om at gå på arbejdsfordeling, siger Kim Jung Olsen. 

- Da vi lavede trepartsaftalen om arbejdsfordeling, gjorde vi det klart, at det ikke måtte åbne en ladeport for, at virksomheder sendte vores funktionær-ansatte medlemmer på arbejdsfordeling efter forgodtbefindende.

- Men hvis der er et konkret behov, så er vi altid villige til at se på en aftale. Særligt i en branche som turisme og restauration, der jo er frygteligt hårdt ramt af coronakrisen, siger Kim Jung Olsen.

I et mailsvar til A4 Overenskomst skriver underdirektør i Dansk Erhvervs, Morten Schønning Madsen, at organisationen 'ikke kan genkende, at der ikke er mulighed for at indgå aftaler om arbejdsfordeling med op til 80 pct. med HK Privat'. 

- Dansk Erhverv har ikke en generel organisationsaftale med HK Privat om 80 pct.-arbejdsfordeling. Vi har imidlertid i enkelte konkrete tilfælde bistået medlemmer, der er omfattet af vores funktionæroverenskomst, med at forhandle og indgå arbejdsfordelingsaftaler med HK Privat. Aftaler, som er tilpasset de enkelte virksomheders driftsmæssige behov, siger underdirektør i Dansk Erhverv Morten Schønning Madsen.

Fakta: Udvidet arbejdsforeling

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev i slutningen afnovember 2020 enige om at forlænge og udbygge ordningen for arbejdsfordeling, der har tilladt virksomheder at sende overskydende medarbejdere hjem i stedet for at fyre dem. 

Aftalen fra november sidste år betød, at virksomhederne i 2021 kan sende medarbejdere på arbejdsfordeling i op til 12 måneder – uanset om de har benyttet ordningen i 2020.

Udover forlængelsen blev ordningen mere fleksibel, så arbejdsmarkedets parter kan aftale, at virksomhederne på deres overenskomstområde får mulighed for at nedsætte arbejdstiden med helt op til 80 procent frem for de nuværende 50 procent.

Det betyder, at 80 procent af medarbejderens løn blev dækket af staten gennem dagpenge, mens de resterende tyve procent dækkes af arbejdsgiveren. 

Direktør: Spild af tid 

Hos Check Point Travel er direktør Henrik Særmark-Thomsen glad for, at det er lykkedes de indtil videre fire virksomheder i arbejdsgiverforeningen Rejsa at tegne overenskomst med Krifa. 

- Det betyder alverden, at vi kan sende vores medarbejdere på arbejdsfordeling. Ellers havde vi kigget ind i flere besparelser og fyringer, det er jeg ikke et sekund i tvivl om, siger Henrik Særmark Thomsen. 

Han ærgrer sig dog over, at han i første omgang fik opfattelsen af, at hans virksomhed ville blive udelukket for ordningen med arbejdsfordeling, hvis han tegnede overenskomst med HK. 

- Det har jo betydet, at vi har spildt tid på at lede efter en anden løsning, helt uden grund. Og jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at der må være andre virksomheder, som har fået samme dårlige råd, og som måske har lidt tab på grund af det, siger Henrik Særmark-Thomsen. 

Havde du tegnet overenskomst med HK, hvis du havde vidst, at det ikke ville afholde dine ansatte fra at komme på arbejdsfordeling? 

Det er svært at sige. Nu har vi efterfølgende haft en god dialog med HK, og jeg er blevet opmærksom på, hvad de kan tilbyde som overenskomstpartner, siger Henrik Særmark-Thomsen.