20200904-164236-L-1920x1920we__1_
Arbejdsgivere skal kunne kræve alle medarbejdere til coronatest, hvis det står til Beskæftigelsesministeriet (arkivfoto). Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Fagforening raser over tvangstest til ansatte: Nu reagerer minister

16. nov 2020, 08:25
På tirsdag skal et lovforslag om, at arbejdsgivere uden begrundelse kan tvinge medarbejdere til test, behandles. Det bekymrer HK Handel, der ikke mener, at forslaget er sundhedsfagligt velbegrundet.

Artiklen oprindeligt udgivet fredag d. 13. november kl. 15:00. Opdateret mandag d. 16. november kl. 8:25 med svar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Snart kan arbejdsgivere tvinge medarbejdere til at få taget en coronatest, hvis beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) får et nyt lovforslag gennemført.

’Lovforslaget går ud på at tilvejebringe en generel lovhjemmel til, at arbejdsgivere kan pålægge ansatte at blive testet for covid-19 og blive oplyst om testens resultat’, oplyser Folketinget på sin hjemmeside om lovforslag. 

LÆS OGSÅ: Advarer om masseovervågning af ledige: 'Man skal tænke mennesket først'

Forslaget vækker bekymring i HK Handel, der organiserer butiks-, kontor- og lageransatte. Det fortæller formand Per Tønnesen.

- Vi støtter op om coronatiltag, der er sundhedsfagligt begrundet. Det er det her ikke. Problemet med det lovforslag, der er lagt frem, er, at det ikke er tydeligt, hvornår en lønmodtager kan sige fra uden at få en fyreseddel. Når man kan tvinge medarbejdere, der ikke viser symptomer, og som ikke har været nær en smittet, til at blive testet, så synes vi, man går for langt.

Per Tønnesen frygter, at det kan blive en glidebane.

-  Hvad bliver det næste, at man kan tvinge medarbejdere til at få en influenzavaccine og udlevere deres helbredsoplysninger? Vi har altid i Danmark haft det sådan, at sygdom er et privatanliggende. Som lønmodtager er man eksempelvis ikke forpligtet til at sige, hvorfor man er syg.

I det hele taget tilsidesætter man demokratiet, når man tilsidesætter høringer, og det synes jeg mange af de her hastelovgivninger under coronakrisen har båret præg af
Per Tønnesen, formand for HK Handel

HK Handel har ifølge Per Tønnesen gentagende gange været i dialog med beskæftigelsesministeriet om, at fagforeningen ønsker tydeligere præciseringer i lovforslaget således, at alle arbejdsgivere ikke får carte blanche til at tvinge alle medarbejdere til at blive testet.  

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man gennemfører loven som en hastelov uden høring fra os, der kender lønmodtagerne. I det hele taget tilsidesætter man demokratiet, når man tilsidesætter høringer, og det synes jeg, mange af de her hastelovgivninger under coronakrisen har båret præg af, siger Per Tønnesen og henviser til den meget omtalte mink-aflivning, som der ikke var lovhjemmel for.  

- I HK Handel er vi indforstået med, at det er nødvendigt med coronatiltag, men at give alle arbejdsgivere retten til at teste alle medarbejdere over en kam, det er at gå for vidt. Hvad er sanktionerne? Det kan ikke være rigtigt, at medarbejderne kan fyres, hvis de nægter at lade sig teste.

Lovforslaget skal anden og tredjebehandles den 17. november i Folketinget.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant søger 100 nye medarbejdere

- Det her forslag er ikke sundhedsfagligt begrundet. Ligesom det heller ikke var det, da man tvang alle butiksansatte til at bære mundbind hele arbejdsdage. Hvis vi skal bakke op om lovforslag, der gælder arbejdspladserne, så skal det være velbegrundet.

Peter Hummelgaard er ikke enig i kritikken: 

- Først vil jeg gerne understrege, at arbejdsgiverne ikke får carte blanche til at tvinge ansatte til at tage en corona-test. Der skal altid være en saglig begrundelse, og det drejer sig kun om test af COVID 19. Det er også et lovforslag, som arbejdsmarkedets parter støtter. Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor det er helt nødvendigt at give arbejdsgiverne et redskab til at få nedsat risikoen for spredning af corona både blandt danske ansatte og ikke mindst udenlandsk arbejdskraft. Det er vidtgående, og derfor har vi sat en udløbsdato på lovforslaget, for det bør ikke være normalen, at vi skal gribe til så vidtgående redskaber.