Arbejdsgivere: Glem efterløn på deltid

6. feb 2011
Kommunalt ansatte kræver ret til fleksibel efterløn. Glem det, svarer arbejdsgiverne.

Et flertal af de medarbejdere, der planlægger at gå på efterløn i de kommende år, vil ifølge undersøgelser gerne nøjes med at gå på efterløn en dag eller to om ugen i stedet for helt at forlade arbejdsmarkedet.

Men de kommunalt ansatte får et klokkeklart nej fra de kommunale arbejdsgivere, der ikke vil give dem ret til at gå på en såkaldt fleksibel efterløn.

Det sker på et tidspunkt, når forhandlingerne om nye overenskomster for 450.000 offentligt ansatte går ind i en afgørende fase.

"Vi vil ikke være med til at indføre rigide rettigheder i forhold til aftalesystemet. Det er ikke hensigtsmæssigt at lægge en pligt til deltid ned over den enkelte kommune, hvis det ikke hænger økonomisk sammen lokalt," siger kommunernes chefforhandler Michael Ziegler til FTF’s nyhedsbrev.

Læs også: Forskere: Fleksibel efterløn er bedre end at fjerne den

Som reglerne er i dag, kan ingen gøre krav på at kunne gå på fleksibel efterløn. Det sker på trods af, at det ifølge eksperter er en oplagt mulighed at fastholde arbejdskraft på

Derfor kræver de kommunalt ansatte ret til fleksibel efterløn i forhandlingerne mellem de Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) og de kommunale arbejdsgivere.

Men den ret får de ikke, hvis det står til kommunerne.

"Ærgerligt," siger Jørgen Mosbæk, der er formand for Forhandlingskartellet, der er en del KTO’s forhandlingsfællesskab.

"Modarbejder gevinst"

"Arbejdsgiverne modarbejder en ordning med stor gevinst for samfundet. Ret til fleksibel efterløn kunne ellers modvirke, at ældre medarbejdere med både kompetencer og kræfter, ikke trækker sig tilbage," siger han.

Michael Ziegler erklærer sig som tilhænger af, at fleksibel efterløn bruges mere, men han siger, at der rigeligt med deltidsmedarbejdere i kommunerne.

"Fleksibel efterløn kan være et udmærket redskab til at beholde vores arbejdskraft. Men samtidig har vi allerede i dag mange deltidsansatte; 43 procent af alle kommunalt ansatte er på deltid," siger Michael Ziegler.

Flertal ønsker fleksibel efterløn

En undersøgelse fra FTF, der er hovedorganisation for ca. 450.000 offentligt og privat ansatte, har tidligere dokumenteret, at mere end 80 procent af kommende efterlønnere er klar til at gå på fleksibel efterløn.

Det er allerede en mulighed i dag – men ikke en ret, og meget få bruger den. Det skyldes ifølge seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Vilhelm Borg, at reglerne for fleksibel efterløn er meget indviklede.

Deri er Jørgen Mosbæk, fra Forhandlingskartellet enig. Løsningen er at gøre fleksibel efterløn til en rettighed.

"Vores udgangspunkt er, at en central ret til at gå på deltid kombineret med efterlønnen vil få flere til at vælge den løsning," siger Jørgen Mosbæk.

Læs artikel: Lise er både i arbejde og på efterløn